Howard Fast - Bevándorlók.és Második nemzedés 2 kötet

2 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Próza

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

1. kötet 1888-ban egy fiatal marseille-i halászember kézen fogja várandós feleségét, Annát, s elindul vele a nyomorultak útján, fedélközön, marhavagonban az Újvilágba. Az ő számukra már nem teljesedik be az amerikai álom, életüket kioltja a San Fransiscó-i földrengés, de fiuk, Daniel Lavette, a kondor hajú, tüzes pillantású fiatal óriás már annak igézetében indul el az élet útján. És fokról fokra megvalósítja az álmot: Nob Hill-i pénzbáró szép és előkelő lányát veszi feleségül, egy szál halászhajóból vállalatbirodalmat épít, fényűző hajókat járat az óceánon, hawai-i szállodaparadicsomában milliomosok nyaralnak, van légitársasága, áruháza, kaliforniai földbirtoka, megnyílik előtte minden ajtó, politikusok lesik kegyeit.
Csak a boldogság kerüli messze.
Kit válasszon: jéghideg feleségét, a szoborszép Jeant, s vele élete munkájának nagyszabású eredményét? Vagy May Linget, a porcelánfinom kínai nőt, aki titkos kedvese, értő társa, énje másik fele? Az alkotást vagy a boldogságot?
Howard Fast hatalmas családregény-sorozatának első kötete, a Bevándorlók lebilincselő, szerteágazó Amerikájáról, a hideg számító bankárok, csapodár szépasszonyok, nehéz sorsú kétkezi munkások, boldog szőlőművesek, az első hollywoodi hangosfilmművészek és az első repülőgépjáratok, olasz-amerikai, kínai-amerikai, zsidó-amerikai otthonok, sikerfestők, makrélahalászok, bölcs öreg rabbik, ócska kis szélhámosok világáról, küzdelméről és megalkuvásáról, szerelemről és halálról, a boldogság kereséséről

2 kötet Második nemzedés A családregény-sorozat második kötetében folytatódik a Lavette família története. Miután Daniel óriási ambícióval megvalósítja az amerikai álmot, gazdag és híres ember lesz, feleségül veszi az egyik előkelő kaliforniai pénzember szép lányát. A fiatalasszony azonban rendkívül hideg és gőgös természetűnek bizonyul, így az ifjú házasok csakhamar elhidegülnek egymástól. Mikor Barbara lányuk megszületik, Daniel elválik feleségétől, és egy szép kínai lány, May Ling oldalán keres vigasztalást. Második feleségében már értő és érző társra talál; olyan asszonyra, aki nemcsak méltányolni tudja a férfi hatalmas munkabírását és áldozatkészségét, hanem a maga színes jellemével, humorával képes átsegíteni a minduntalan felbukkanó nehéz élethelyzeteken is. Amikor kitör a második világháború, Daniel hajógyára teljes kapacitással üzemel, mígnem egy óvatlan hajóút során May Linget támadó repülőgépről leadott géppuskasorozat halálosan megsebesíti. Eközben a már felcseperedett Barbara a maga útját járja: a háború forgatagában kétségbeesetten keresi önmagát, boldog és boldogtalan emberek között sodródva, végül egy elkötelezett zsidó harcos, Bernie Cohen oldalán megtalálja boldogságát..

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 149750235

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 19 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn