C12,, Elliptikus Crosstrainer, Ellipszis tréner, 150kg terhelés

67 200

Ft

Feladás dátuma:

szept 22., 09:13

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Elliptikus tréner

Márka:
Egyéb

Leírás

Átvétel személyesen .

Érdeklődni telefonon!

C12,, Elliptikus Crosstrainer, Ellipszis tréner, 150kg terhelésre.

Többszínű kijelző
Biztonságos belépő magasság
Beépített Pulzus öv vevő
Erős felépítés
Felsőtest edző oldal karok
Tömege: 59kg
Állítható taposó
Palacktartó
Páraálló monitor
Szállító görgők
Állítható lépéshossz és magasság
Többfunkciós lcd vezérlő
Integrált Pulzus szenzor
Áramtalanító főkapcsoló
150kg terhelhetőség
8kg lendítő tömeg
wattprogram, pulzusprogram, hegyprogram.
A fizikai aktivitás élettani szempontból elsősorban izommunkát jelent. Azok a működésbeli változások, amelyek sportoláskor vagy bármilyen más munkavégzés során lejátszódnak, mind-mind a fokozott izommunkát szolgálják. Ahhoz, hogy a vázizmok nagyobb erőkifejtésre legyenek képesek, növelni kell anyagcseréjüket, ami a biológiai oxidáció gyorsítását jelenti. Ehhez az izmoknak több tüzelőanyagra és az égéstermékek (pl. szén-dioxid) hatékonyabb, gyorsabb elszállítására, valamint több oxigénre van szüksége. A tüzelőanyag-ellátást a vérben oldott tápanyagok révén a vérkeringés, az 0 pedig a légzés biztosítja. Ennek megfelelően leglátványosabb módon a keringési és a légzési szervrendszer reagál az izomaktivitás fokozódására. A rendszeres igénybevétel következményeként hosszabb távon maguk az izmok is szemmel látható módon változnak. Mind az izomrostok száma, mind az egyes izomrostok vastagsága növekszik, és e két tényező együtt növeli az izmok tömegét, a test izmosabbá válik. A testedzés hosszú távú hatásai annak köszönhetőek, hogy a rendszeres terhelésnek kitett szervezet olyan tartalékokat halmoz fel mind a testfelépítés tekintetében (pl. izomtömeg-növekedés), mind pedig biokémiai értelemben (pl. az anyagcsere-folyamatok gyorsítása, fokozott enzimtermelés), amelyek révén bármikor képes lesz hamarabb és egyben hosszabb ideig reagálni a megnövekedett terhelés által támasztott igényekre. A testmozgás hatására tehát növekszik a szervezet fizikai teljesítőképessége és erőnléte.
A rendszeresen mozgó emberek szervezetében az általános anyagcsere-folyamatok gyorsabban zajlanak le, hamarabb kicserélődnek a tápanyagok és a végtermékek, mint azoknál, akik nem sportolnak. A fokozott készenléti állapot jótékony hatású az összes szervrendszerre: az élénk vérkeringés lassítja az érelmeszesedéshez vezető folyamatokat, a csontok anyagcseréjének növekedése erősíti a vázrendszert. Mind a szívizom, mind pedig a vázizmok erősödnek, így ellenállóbakká válnak az esetlegesen váratlanul jelentkező nagyobb terhelésekkel szemben is. A vérkeringés és a perctérfogat növekedése folyamatos ösztönzést jelent az immunrendszer számára, növeli a szervezet ellenálló képességét.
Fizikai terheléskor függetlenül annak természetétől, tehát hogy munkavégzés, sportolás vagy más céllal történik az erőkifejtés a szervezet egésze az átlagosnál aktívabb állapotba kerül. Az idegi és hormonális szabályozásban szimpatikus túlsúly jön létre, és ennek megfelelően alakul a különböző szervrendszerek működése. Szimpatikus hatásra szaporábbá és erőteljesebbé válik a szívverés, nő a vérnyomás, a vázizmokban értágulat, a zsigerekben (bélcsatorna, vese stb.) érszűkület jelentkezik. A vázizmokon keresztül ezért időegység alatt nagyobb mennyiségű vér áramlik át, ugyanakkor a zsigeri szervek vérellátása és működése csökken.
Hosszú távon a rendszeres sportolás a szívizom megvastagodáshoz vezet, ami erőteljesebb összehúzódást tesz lehetővé. Ez megnöveli a nyugalmi szívműködés hatásosságát is, tehát ugyanazt a vértérfogatot az edzett szív kevesebb összehúzódással is képes megmozgatni. Emiatt a rendszeresen sportoló szervezet szívveréseinek száma nyugalomban rendszerint alacsonyabb az átlagosnál. Az élettani középértéknek tekinthető 72-75 percenkénti szívveréssel szemben, a sportolók szíve ugyanezt a munkát percenként akár 50-60 közötti összehúzódással is képes elvégezni. A terhelés felléptekor így még bőséges tartaléka marad a szervezetnek ahhoz, hogy erőteljesen növelje a vázizmok fokozott működéséhez szükséges keringő vér térfogatát.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 150405062

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 9 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn