Felsőrákosi T.Mihály : A túlsó part

1 990

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Vers

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

A könyv megkímélt, nagyon szép állapotban van.

Valahol, Erdély ősi szögében, ahol egyfelől a Rika patak és a havasokból leiramodó Kormos folyó, a másik oldalon a Bárót patak egymással versenyezve sietnek elérni a szeszélyesen kanyargó Olt vizét - Erdővidék egyik kis székely falujában, Felsőrákoson élte gyermekéveit e kötet szerzője: Felsőrákosi Trinfuj Mihály.
A baróti Líceumban tett érettségi vizsga után letölti katonaidejét a Regátban, majd visszatérve szakmát tanul a brassói traktorgyárban és közel négy évig itt dolgozik. 1981-től - mivel kamaszkorától vonzódik a keleti arc szépségeihez és a visszafogott romantikus érzelmek tisztaságához - a szülőfalujával szomszédos Vargyason telepedik meg, itt talál rá a lányra, aki hordozza eme tulajdonságokat, közös életüket itt akarják leélni, de a sorsuk másként alakul.
Eredj, ha tudsz - mondta Reményik Sándor az Erdélyt elhagyóknak. Felsőrákosi Trinfuj Mihály családjának muszáj hazát cserélni: egyetlen gyermekük orvosi kezelését csak Magyarországon vállalják a doktorok. Több ezer erdélyi magyarhoz hasonlóan ők is felkerekednek hát és a Dunántúlon, Ajkán próbálnak új életet kezdeni. A sors, amit osztályrészül választottak, nem hozott békés nyugalmat: magyarországi napjaik anyagi gondjai mellett nem mindig tapasztalták meg rokonszerető hazafiságunkat. Ami talán a legfájdalmasabb: megtörtént az is, hogy nem tekintették őket igazi magyarnak.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 149866332

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 3 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn