Hogya György : A veszprémi kórház története

2 490

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Történelem

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

A könyv megkímélt, szép állapotban van.

Egy intézménynek a társadalomban betöltött szerepét múltjának ismerete nélkül felmérni és értékelni nem lehet. A szerző, aki erre a fontos és nehéz feladatra vállalkozott most a másfél évszázados intézmény történetét tárja az olvasó elé, egy főként művelődési kérdésekkel foglalkozó sorozat egyik köteteként.
Napjainkban szoros kapcsolat, kölcsönhatás van az egészség megtartására való törekvés és az egyén neveltetése, műveltségi színvonala között. Ma már nemcsak az egyes betegségek megelőzése, hanem az egészségnek egészséges életmóddal való megtartására való törekvés a fő cél. Ezt segíti a múlt feltárása és megismerése, a jelen feladatainak elemzése egyaránt. Az egészségügy mindig hű tükre volt egy társadalomnak. Ablak, amelyen benézve tájékozódni lehet a humanizmusról, gondoskodásról, emberi kapcsolatokról, tudományról - avagy éppen mindennek az ellenkezőjéről. E munka hangyaszorgalmú szerzője hosszú időn át a kórház munkatársaként dolgozva belülről volt tanúja a kórház fejlődésének, így kézzelfogható bizonyítékot szolgáltat erre.
Aki végigolvassa a könyvet, az nemcsak egy ispotályból lett hatalmas intézmény történelmi ívén mehet végig, nem is csupán az egészségügyi hálózat kialakulásának lehet tanúja, hanem Veszprém fejlődésének egy darabját, sőt a magyar történelem egy szeletét is láthatja.

Hirdetés azonosító: 149944811

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 2 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn