Kategória:
Feladás dátuma:
több, mint egy hónapjaA hideglevegős aszalás során alacsony hőmérsékletű, száraz, nagy légáramú levegő segítségével, a gyümölcsök, zöldségek nedvességtartalmának elpárologtatásával történik a szárítás. Ez az eljárás számos előnnyel rendelkezik a hagyományos, forrólevegős aszalással szemben.
a gyümölcsökben, zöldségekben található értékes, ám hőérzékeny anyagok (pl. ízanyagok, vitaminok, antioxidánsok) nem sérülnek
elkerülhetők a hagyományos aszalás nyomán -a forró levegő hatására- kialakuló főtt, lekváros, uniformizált ízek
a forrólevegős aszalókkal szemben jelentős ( akár 70%) energiamegtakarítás érhető el, mivel nem kell fűteni
a körülbelül 3% nedvességtartalmú keringetett levegőnek köszönhetően akár 4%-os nedvességtartalmú késztermék is előállítható
az elpárologtatott folyadékot a berendezés összegyűjti, így a folyamat végén, a magas minőségű aszalványok mellett teljesen természetes és tiszta, ízesített extraktfolyadékot is kapunk
folyadékok sűrítésére, szikkasztásra is használható
Műszaki adatok:
minimális aszalási hőmérséklet: -20 +15 °C között
maximális töltési mennyiség: 5 kg
külső méret: 420 x 390 x 840 mm (Sz x H x M)
17 db, élelmiszeripari műanyagból készült tálcával (tálcaméret: 290 x 180 x 18 mm)
34 db PP elválasztó háló: a szárítandó gyümölcs-, zöldségrétegek közé, hogy elkerüljük az összetapadást
egyfázisú (230V) csatlakozás
átlagfogyasztás: kb. 0,4 kW/h
extrakciós kapacitás: kb. 0,2 l/h, 24 óra alatt kb. 6 l (alapanyagfüggő