Kategória:
Feladás dátuma:
több, mint egy hónapjaDr. Pados Gyula: Szénhidrát és zsírszegény ételreceptek
Ezt a kötetet a Miért és hogyan kell lefogyni című kiadványunk folytatásának szánjuk. Ebben áttekintettük a világon használt legelterjedtebb, a legismertebb fogyókúrákat, azok előnyeit, hátrányait. A tudományosan megalapozott, eredményes fogyókúrák ismertetése mellett ajánlottuk a Tétényi úti Kórházban kidolgozott fogyókúránkat is, egy rövid távú kórházi 500 kalóriás diétát, valamint egy szénhidrát- és zsírszegény, fehérje és rostdús ambuláns hosszútávú diétát otthoni használatra. Ez utóbbi az élelmianyagokat, élelmiszereket és ételeket két csoportra, fogyasztható és nem fogyaszható ételekre osztja. A fogyasztható csoporton belül általában mennyiségi korlátozás nincs, nem kell kalóriát, sem grammot számolni. Az a tapasztalat ugyanis, hogy az emberek, a diétázó betegek nagy része nem képes és nem is hajlandó kalóriaszámítást megtanulni és hosszútávon alkalmazni. A fogyasztható ételek skálája széles, a kínálat bőséges, a választási lehetőség nagy. Étvágycsökkentőül búzakorpát javasolunk, s e fogyókúrában legalább napi másfél liter folyadékfogyasztás szükséges.
Kiadó: Magyar Vöröskereszt
Kiadás éve: 1988
A könyv használt, a képeken látható- korának megfelelő- állapotban található. A használat nyoma inkább csak a külső borítóján látszik.
Természetesen postázom is.