Titkosítás és adatrejtés - Virasztó Tamás

1 590

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Számítástechnika

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Átvétel előre egyeztetett időpontban lehetséges, vagy tudom küldeni Foxposttal is előre utalással.

Stephen W. Hawking, `Az idő rövid története` című könyvében fogadalmat tett, hogy egyetlen képlet alkalmazása nélkül megpróbálja elmagyarázni az `idő` fogalmát és a jelenlegi téridő elméleteket. Végül Einstein E=mc2 egyenletével kivételt tett, de több képlet valóban nem szerepel a könyvében, mégis érthető. Persze lehet, hogy egy párszor el kell olvasni, de ez nem biztos, hogy csak az ő hibája Ez a könyv ebből a szempontból hasonló: a lehető legkevesebb képlettel jut el az ősi Caesar-kódtól a DES-en, RSA-n keresztül a mai AES-ig (leánykori nevén: Rijndael). A figyelmes olvasó választ kap alapvető kérdéseire, sőt ujjgyakorlatként a mai rettegett algoritmusok némelyikét is leprogramozhatja a kedvenc programnyelvén

Ami ennél is fontosabb, az a titkosítás mögött rejlő csodálatos világ, amely az idők folyamán számtalan technológia alkalmazásával próbálta eléri mindig ugyanazt. Ma már gyakran mosolygunk a régi módszerek némelyikén, pedig az, hogy ma AES-t Teofisht, RC4-et És RSA-t meg ECC-t használunk, ezeknek az eljárásoknak köszönhető. Ma már ismerjük a régi (és a jelenlegi) algoritmusok gyenge pontjait is, tudjuk, hogy és miben hibáztak elődeink. Valóban tudjuk? Valóban mindenki tudja, akit a téma érdekel? Valóban mindenki, aki érintett lehet a témában tudja, mi az a titkosítás, mikor erős vagy gyenge egy módszer?
Virasztó Tamás

A könyv olvasása során választ kaptam minden olyan kérdésemre, amiket eddig nem mertem feltenni, még magamnak sem. A könyv nagy segítség a témában jártas és kevésbé jártas olvasóknak egyaránt, hiszen segít feltenni, megválaszolni az olykor nehéznek hitt kérdéseket. Nincs más dolgunk, mint e remekművet kézbe venni, és megismerni a titkosítás titokzatosnak hitt világát.
Harmath Zoltán
Microsoft Magyarország

Hirdetés azonosító: 149245396

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 68 napja

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn