Retro acélautomata Roamer Rockshell Mark V óra az 1970-es évekből

47 500

Ft

Feladás dátuma:

szept 27., 11:04

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Szín:
ezüst, szürke

Típus:
automata szerkezet
Márka:
Egyéb

Leírás

A Roamer :

A Roamer története 1888-ban kezdődött, amikor Fritz Meyer órásmester egy szép napon egyetlen óraalkatrész gyártására megnyitotta műhelyét Solothurnban, egy svájci kisvárosban a Jura hegység lábánál. A kezdetben 6 fővel, az eredeti cilinderjáratos szerkezeteken keményen dolgozó Meyer üzlete gyorsan fejlődött, hamarosan már 60 fővel dolgoztak, és 1904-ben a vállalat készterméke már meghaladta félmillió példányt. 1905-ben társával Johann Stüdelivel megalapították a Meyer&Stüdeli Company-t, és 1 év múlva már 400 alkalmazottal kellett új épületbe költözniük, ahol beindulhatott az évtizedekig használatos és népszerű MST szerkezetek gyártása és összeszerelése. A siker nem maradt el, 1923-ra évi egymillió órát készítettek, majd 1932-ben már 1200 dolgozó szerepelt a fizetési bérlistán, és egyébként ebben az évben úttörőként bevezették a folyamatos minőség-ellenőrzést is. 1940-ben találékony mérnökök kifejlesztettek és szabadalmaztattak egy felettébb ravasz megoldást az órák vízhatlanságának biztosítására, és 1952-ben, amikor a cég az egyik vezető márkájáról Roamer Watch Co. S.A.-ra változtatta a nevét, már a kiváló minőségű vízálló órák" gyártójaként határozta meg magát. 1955-ben megjelenik az Anfibio" nevű masszív, vízálló óra sorozat, mely rendkívüli tartósságával és megbízhatóságával hamarosan világhírnévre tesz szert. A kvarc szerkezetek megjelenése nagyban hátráltatta a cég fejlődését, így annak érdekében, hogy piacon maradhassanak 1972-ben elkészítették kvarcóráik első családját.

Remek MST szerkezeteik közül a Cal.801-et 1967-től 1976-ig gyártották (később Eta-ra álltak át), és ilyen szerkezetekkel szerelték a méltán népszerű Vanguard" és Superking" modelleket is.

Egyébként Johann Stüdeli (is) valószínűleg egy zseni volt, a fentiek mellett '34-ben ő alapította a Fraisa SA-t, ami az óraipar számára először kezdett marószerszámokat gyártani, és a mai napig is prosperál. A családi cég Mo.-on '99 óta van jelen Sárospatakon.
Gyűjteményből kihagyhatatlan de hordásra is kiváló nagyobb méretű acél tokos Roamer Rockshell Mark V automata óra az 1970-es évekből automata MST522 szerkezettel hozzá új retró pilóta bőr szíjjal!

Mérete:33 mm korona nélkül!Legnagyobb tokátmérő (X):48mm

Igazi nagyon ritka kihagyhatatlan gyűjteményi darab!

Gyönyörű számlap szerelt indexekkel eredeti mutatókkal.Szép nagyobb méretű retru full acéltok.Jelzett saját korona.Dátum kijelzés gyors dátum váltás. Szerkezete teszi dolgát működik.Hozzá való szép új retró bőr szíj!.A képek magukért beszélnek.Mérete:34 mm korona nélkül!Legnagyobb tok átmérő (X):48mm
.
Pontosság, járástartalék, megbízhatóság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét.
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a "felhasználó további termékei" -re kattintva!

Posta:Elsőbbségi ajánlva bubis borítékban gondosan csomagolva.De tudom Foxpost vagy MPL automatába is postázni.Foxpost automata 1500ft MPL házig csomag 2300ft MPL automata 1300ft.Postán maradó csomag 1500ft

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 150507700

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 7 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn