Gyönyörű acélautomata Nivada F77 óra az 1970-es évek végéről

27 500

Ft

Feladás dátuma:

szept 27., 10:59

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Szín:
ezüst, szürke

Típus:
automata szerkezet
Márka:
Egyéb

Leírás

A Nivada gyárat 1879-ben alapították Grenchenben, Svájcban. A cég a második világháború után vetette fel a nevet és sikeres órák sorozatát állította elő, mielőtt a kvarc-válságot elérte a céget is.

1926-ban a Nivada Grenchenben működött Wüllimann Schneider Nivada S.A.-ben. A vállalat az ETA és a Phénix S.A. szerkezetekkel szerelt ahogy az akkoriban is jellemző volt,.A céget minőségi, tömeggyártású órákról ismerik világszerte. A Nivada 1979-ben ünnepelte 100. évfordulóját. A céget abban az időben Max Schneider, az alapító unokája vezette.

A Nivadát a 1960-as és 1970-es években "Nivada Grenchen" -nek nevezték el. Az Egyesült Államokban a Croton 1940-ben alakult meg a Nivada termékek forgalmazójaként, sokat a Croton Nivada, a Croton Nivada Grenchen és egyszerűen a Croton név alatt adtak el.

A Nivada márkát Dél-Koreában a Kim Suk Keun Watch Company 1985-től a 2000-es évekig használták, de most már megszűnt.

1977-ben a Nivada Grenchen volt az egyik első márka, amely elegáns, rozsdamentes acél sportmodellt kínált a vásárlóinak. Az F77 kialakítása hamarosan ismertté vált az egyenes vonalak és ívek elragadó összjátékáról, valamint a váltakozó polírozott és szaténozott felületekről.

Érdekesség:
A Nivada Grenchen Antarktisz volt az első óra, amelyet az Antarktiszra küldtek. 1955/1956-ban átadták Richard Byrd admirálisnak és az Egyesült Államok haditengerészetének legénységének, hogy magukkal vihessék a Déli-sarkra tartó expedíciójukra, a Mélyfagyasztás I. hadművelet részeként.

Gyűjteményből kihagyhatatlan de hordásra sem utolsó nagyon ritka gyönyörű nagyobb méretű acéltokos Nivada F77 óra az 1970es évek végégről naptáras automata szerkezettel hozzá szép új bőr szíjjal

.

Igazi nagyon ritka kihagyhatatlan gyűjteményi darab!

Mérete:37 mm korona nélkül.

Gyönyörű számlap szerelt indexekkel szép eredeti mutatókkal. Szép full acél tok. Szerkezete teszi dolgát működik.Dátum kijlelzés gyors dátumváltás..Hozzá való szép új bőrszíjjal .Igazi gyűjteményi darab lehet de hordásra sem utolsó ez a szép Nivada óra. A képek magukért beszélnek.Mérete:37 mm korona nélkül.Szíjméret:20mm
Óráimnál tok polírozás krómozás ródiumozás aranyozás mutatók foszforozása 7 munkanapon belül megoldható.
Pontosság, járástartalék, megbízhatóság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét.
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a ";felhasználó további termékei"; -re kattintva
Posta:1500 forint elsőbbségi ajánlva bubis borítékban.De tudom Foxpost vagy MPL automatába is postázni.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 150507573

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 5 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn