Gyönyörű Longines porcelán számlapos ezüst zsebóra 1911-ből

84 900

Ft

Feladás dátuma:

okt 16., 15:44

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Szín:
ezüst, szürke

Típus:
mechanikus automata szerkezet
Márka:
Egyéb

Leírás

A Longines márka története.


A Saint-Imier-ben található Longines óravállalatot Auguste Agassiz alapította 1832-ben. A cég birtokában van a legrégebben regisztrált kereskedelmi logo, és napjainkban a Swatch Group birtokában van.

A Longines elsősorban aviátor óráival lett híres. A cég egyik igazgatója személyes jóbarátja volt Charles Lindbergh-nek, és transz-atlanti útja után a pilóta tervezett egy, a repülést megkönnyítő órát. Ezt az órát a Longines elkészítette számára, és teljesen az ő igényeihez igazította. Ezt a modellt a cég a mai napig is gyártja.

Híres pilóták, felfedezők egyaránt felkeresték a Longines-t. A Longines támogatta az első modernkori Olimpiai játékokat is. 1899-ben a Longine az Északi-sarkra utazott Louis Amédée de Savoie felfedezővel. Az 1912-es baseli Szövetségi Tornaversenyen szintén a Longines biztosította az időmérőket. A cég biztosít időmérőket a Tour de France és a Forma-1 számára is. Nem véletlen tehát, hogy napjainkban a Longines széles körben ismert sportóráiról és kronográfjairól egyaránt.

1832-es alapítása óta a Compagnie des Montres Longines Francillon S.A. a világ elsőszámú óravállalatai közé tartozott. A vállalat 2007-ben ünnepelte 175. születésnapját.

A Longines története 1832-ben keződött, amikor Auguste Agassiz Saint-Imier apró falucskájában kapott állást a Comptoir Horloger Raiguel Jeune vállalatnál. Már 1833-ban két társával átvette a cég irányítását, és Comptoir Raiguel Jeue & Cie néven folytatták tevékenységüket. A vállalat ekkor még az akkor uralkodó üzleti modellnek megfelelően működött, tehát kívülálló órásmestereknek szállítottak nyersanyagokat és alkatrészeket, ők otthonaikban összeállították, és a kész darabokat a cég visszavásárolta tőlük.

1847-re Agassiz lett a vállalat egyetlen tulajdonosa, és ekkor a cég az Agassiz & Compagnie nevet kapta. Unokaöccse, Ernest Francillon 1852-ben csatlakozott a vállalathoz. Az 1850-es években Francillon fokozatosan átvette az irányítást gyengélkedő nagybátyjától, és a hagyományos órák fejlesztésére kezdte fektetni a hangsúlyt. Miután végleg átvette a mindennapi irányítást nagybátyjától a gyártás racionalizálására szeretett volna törekedni. Ekkor fogalmazódott meg a gondolat, hogy az addigiakkal ellentétben az órakészítés minden fázisát egy tető alatt kellene elvégezni, így egy integrált folyamaton belül sokkal produktívabb és jobb minőségű órákat lehetne előállítani.

Gyűjteményből kihagyhatatlan de hordásra is kiváló gyönyörű Longines porcelán számlapos ezüst tokos zsebóra 1911-ből .

(swiss made)
Ritka kihagyhatatlan gyűjtői darab!
Mérete :51 mm korona nélkül.

Gyönyörű porcelán számlap szép mutatókkal.Szép jezett porvédős tok .Szerkezete teszi dolgát működik A képek magukért beszélnek.Mérete : 51 mm korona nélkül.

Pontosság, járástartalék, megbízhatoság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét.

Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a ";felhasználó további termékei"; -re kattintva!
Posta:1500 forint elsőbbségi ajánlva bubis borítékban.De tudom Foxpost vagy MPL automatába is postázni.

Hirdetés azonosító: 150901269

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn