Franz Zureich (német festő) régi olaj festménye Horgász a folyóparton

159 990

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
Korának megfelelő

Típus:
Kortárs (1945-napjainkig)

Eredetiség:
Eredeti

Leírás

Franz Zureich német festő olaj festménye Horgász a folyóparton és a piros harisnyás lány

39 x 31,5 cm keret nélkül.

Olaj, jelzés a hátoldalán ceruzával, falemezre festve.

Az eredeti keret több helyen sérült, a kép megérdemel egy újra keretezést.

Franz Zureich (19041992) német festő , grafikus , illusztrátor és karikaturista. Albert Haueisen hatására Zureich leginkább városábrázolásairól, dekoratív motívumairól, ipari rézkarcjairól , illusztrációiról és szatirikus terveiről volt ismert.

Élet és karrier

Zureich Karlsruhéban született. 1922 és 1926 között a karlsruhei Képzőművészeti Akadémián tanult festészetet és grafikát Hermann Gohler, Wilhelm Schnarrenberger, August Froh, Friedrich Fehr és Walter Conz professzoroknál . 1934-től 1937-ig Hermann Kupferschmid professzor grafika szakos tanítványa volt.

A Zureich kitüntetései közé tartozik az 1932-es állami díj: Preis im Saar-Wettbewerb (Saar Verseny díj) és Preis Ausschmuckung der Stadt Karksruhe (Karlsruhe kitüntetése). Zureich karaktertanulmányozási tehetsége nyilvánvaló a Zwei Damen und Balkon ceruzarajzokból.

1939-től 1945-ig Lappföldön szolgált hadiképes tudósítóként. A háború után Karlsruhéban 1946 és 1949 között szabadúszó művészként dolgozott, amely elsősorban városi jelenetek ceruzarajzai és akvarelljei , hagyományos viseletek, üdvözlőlapok és nagyméretű rézkarcok voltak az acélipar számára, beleértve a nagyolvasztókat , hídépítést és hajóépítést. és finomítók .

Franz Zureich a Krupp és a Demag cégek szabadúszó alkalmazottjaként dolgozott 1949 és 1981 között. Krupp: 15000 t-Presse című alkotása a Leipziger Illustrierte Zeitungban (Leipziger Illustrated Newspaper), Németország egyik legrangosabb heti hírmagazinjában jelent meg.

Demag: Giesspfannen beim fullen der kokillen (Demag: öntödei üstök a formatöltés közben) című alkotása a müncheni Német Művészet Házában volt kiállítva .

Nagyszabású rézkarcokat készített a Waldshutban és Bad Sackingenben található vízerőművek építésével kapcsolatos munkákról is , amelyeket a Schluchseewerk AG , Németország legnagyobb vízerőmű-komplexumainak üzemeltetője számára építettek .

Zureich metszeteket készített az 1978-ban üzembe helyezett iffezheimi rajnai gát vízerőmű szintnyúlványa körüli mozgatható gátokról és töltésekről. Iffezheim Európa egyik legnagyobb vízerőműve .

Műhelye volt Baden-Badenben, ahol egészen 1992-ben Baden-Badenben bekövetkezett haláláig folytatta a művészeti alkotásokat.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 148224885

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn