Eladó Magyar Sportfélvér csikó, ló ! Olimpiai Ugró Felmenők!

990 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Szín:
Szürke

Méret:
170-180 cm marmagasság

Fajta:
Magyar sportló

Életkor:
1 év

Ivar:
Hím

Leírás

Eladó Magyar Sportfélvér csikó!
Olimpiai Felmenők, Ismert Származás!

Eladó a képeket látható 1 éves mén csikó, melynek kiemelkedő felmenői vannak. 150-160 cm-en versenyeztek nemzetközi ugró sportban! Apja Tisztavérű Holsteini mén!

Név: Pascal
Neme: Mén
Kor: 1 éves(2023.04)
Hely: Pest megye

Pascal rendkívül nyugodt ló, melyet videókon is bizonyít! Makk egészséges, barátságos ló. Garantáltan helye van a magas kategóriájú ugró sportban, melyet felmenőinek köszönhetően eredményesen fog tudni űzni új gazdája oldalán. Ismeri a boxos, illetve félrideg tartást is. Más lovakkal, állatokkal jól kijön, tehenekkel közös karámon is osztozott már. Nem rúg, nem harap, soha nem ágaskodott még fel. Patái szépek, ápoltak.

Apja:
Quity N a Magyar Sportló fajtában elfogadott holsteini fedezőmén. Apja Quite Capitol, aki a legendás Quidam De Revel és U-Capitola utódaként jött világra Harm Thormalen tenyészetében a Stamm 173-as kancacsaládból. Quidam De Revel az egyik legnagyobb hatású ugróörökítő mén, megjelenése a sportlótenyésztés történetében és a nemzetközi sportban is mérföldkőnek számított. U-Capitola a modern sportlótenyésztést meghatározó Capitol teljes testvére volt, számtalan olimpiai szinten teljesítő sportló származott ebből a Stamm 173-as kancacsaládból. Quite Capitol önmaga is az ugrósport top kategóriájára predesztinálta magát teljesítményével, hiszen korosztályának 5 és 6 évesen is német bajnoka lett, később egészen nemzetközi 155 cm-es szintig versenyzett. Az utána született utódok is kétségtelenül bizonyítják a mén örökítőképességében lévő lehetőséget és erőt, hiszen számtalan közülük nemzetközi GP szinten versenyzik. Közülük az egyik, hazánk jelen ugrósportjának állócsillaga Quintus, aki egészen a nemzetek díja, majd a magyar bajnoki győzelemig ugrott lovasával. Quity N anyja Ondra V - a Stamm 7909-es kancacsalád tagja -, amelynek apja Calvados II az úgyszintén meghatározó ugróörökítő COR De LA Bryere és a, , régi vonalas Holsteini fedezőmén Raimond utóda volt. Anyai nagyapja Contender, aki az ugrósport nagyhatású ménje napjainkban is. Quity N megjelenésében apjának szinte teljes letükrözése, jól mutatja a Holsteini fajtára jellemző tudatos tenyésztői munka eredményeit. Remek felépítésű, arányos teste jól izmolt, amely izomzat a fajtára jellemzően inkább burkolt, kevésbé definiált. Jó felépítésű, erős farát a Capitol vonalra jellemző kiváló felsővonal köti össze a szinte hibátlan, robosztus nyakával, mely tulajdonságát utódaiban jól örökíti. Lábszerkezete, pataállása hibákat nem hordoz, csikóiban is megfigyelhető a mén javító hatása e téren. A mén rendkívül jó természetű, intelligens. Csikóiban ezen tulajdonságait egyöntetűen örökíti. A mén sportban történő kipróbálása a díjugratás irányába indult, majd kiváló mozgásának köszönhetően inkább díjlovaglás területén kapott hosszabb ideig tartó lehetőséget a ló. Quity N csikóiban erős, jó méretet, arányos testfelépítést, szép felsővonalat, jó nyakillesztést és hangsúlyos nyakat örökít szabályos lábszerkezettel. Utódai jellemzően nyugodt vérmérsékletű, intelligens, szocializációra hajlamos lovak, mely tulajdonságok alapjai a jó lovagolhatósági indexnek.

Anyja:
Pascal anyja túlzás nélkül a legnyugodtabb ló az istállónkban. A legkisebb gyermek lovagoltatására is alkalmas kanca, aki nem mellesleg 120 cm-en versenyzett, illetve hordókerülő versenyeken is megfordult már.

A csikó ára: 990.000 ft
Érdeklődni a -ös számon lehet.



Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 148977955

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 5 napja

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn