Cím:
Kategória:
Feladás dátuma:
több, mint egy hónapjaEladó egy 1999-es megjelenésű, 50 oldalas szakácskönyv "Saláták".
Jó állapotú!
A saláták jelentősége, szerepe étkezésünkben ma már fontos szerepet tölt be. A salátaféleségek csoportjához tartozó ételek kémiai összetételüknél fogva a szervezetünk számára nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaznak. Rost- és szervesanyag, vitamin- és ásványi anyag tartalmuk az egészségünk fenntartásához elengedhetetlenek. A nyers saláták fogyasztásakor azok teljes táplálkozás-élettani értékeit hasznosítja a szervezetünk. A salátákhoz úgyszólván minden növényi eredetű friss anyag felhasználható. A saláta különböző dresszingekkel, fűszerezett ecetekkel-olajokkal, majonézalapú vagy más mártással is tálalható, sőt egy-egy vacsoránál önálló ételként is szerepelhet. A saláták készítése nem túl munkaigényes, legtöbb esetben még sütést-főzést sem igényel, jelentősebb részük jól előkészített és lehűtött nyersanyagokkal percek alatt elkészíthető.
Tartalom:
Flamenco saláta
Friss parajsaláta gombával
Fejes saláta lazaccal és fürjtojással
Saláta színes tésztából
Gyümölcssaláta
Jégsaláta ajókafilével és olajbogyóval
Kínai-kel saláta fokhagymás krutonokkal
Cikória saláta koktél dresszinggel
Tojásos laskagomba saláta
Szójacsíra saláta
Padlizsán saláta
Spárga saláta vinegrett mártásban
Magyaros halsaláta
Lencsesaláta virslivel
Ráksaláta
Vegyes sajtsaláta
Vadrizs saláta
Endívia saláta márványsajttal
Ceruzabab saláta Ravigott mártásban
Mozzarella paradicsommal
Tejfeles kapros töksaláta
Bajor burgonyasaláta füstölt marhanyelvvel
Brokkoli saláta ardeni sonkával