16kW - os automata adagolós kazán

Tulajdonságok

Teljesítmény:
4-20 kW

Állapot:
Használt

Márka:
Egyéb
Típus:
Vegyes tüzelésű

Leírás

Eladó egy használt de jó állapotban lévő automata adagolós Rakoczy Multimax 16kW kazán amely az automata funkció mellett alkalmas fával való fűtésre is. Elsődleges tüzelőanyaga a barna daraszén (vagy borsószén) 5-25mm - es szemcseméretig, melyet a közel egy hétre elegendő mennyiséget biztosító tartályból egy automata vezérlésű csigás adagolórendszer továbbít a forgó retortához (égőfejhez)

A kazán biztonságos használatát egy automatikus tűzoltórendszer biztosítja.

A tüzelőanyagtartály a jobb oldalon helyezkedik el de "elvileg" átszerelhető a bal oldalra is. (Ehhez valószínűleg plusz alkatrészre van szükség, nem próbáltuk). Az ajtók nyitásának iránya szintén változtatható.

A modern ST-480 - as típusú vezérlő zpid funkcióval rendelkezik valamint 4 szivattyút képes vezérelni: használati melegvíz, központi fűtés, keringető szivattyú és padlófűtés.

Innovatív kialakítás, két égéstér amely lehetővé teszi különböző típusú tüzelőanyagok használatát. A két kazán kombinációja lehetővé teszi a kazán automatikus és kézi adagolását egyaránt. Automata vezérlés során a megfelelő mennyiségű levegőről egy szintén automata vezérlésű ventilátor gondoskodik.

A Multimax kazánok alaptüzelőanyaga 5-25 mm-es granulátummal rendelkező borsószén. Az eredeti leírással ellentétben pellet tüzelésére nem ajánlom, daraszénnel viszont kitűnően működik. Az égéstér a hamutálca és a hőcserélő között helyezkedik el. A retorta (égőfej) fölé öntöttvas rácsok vannak elhelyezve, amelyek lehetővé teszik fa kényelmes égetését is, akár 53 cm hosszúságig. A rácsok öntöttvasból készültek amely magasabb égési hatásfokot eredményeznek. Amennyiben megfelelő minőségű tüzelőanyagot használunk, elegendő hetente 1 alkalommal feltölteni a tartályt, valamint heti egyszeri tisztítás is elegendő.

A kazán és az adagoló is szétszerelve, kitisztítva, szállításra kész állapotban van. A helyszínen az adagoló és a ventilátor kipróbálható. Az alábbiak cserélve lettek a szétszerelés és takarítás során:

- retorta forgató + persely
- tartály gázrugó
- adagoló villanymotor kondenzátor
- 1 db érzékelő/jeladó

A kazán mellé magyar nyelvű használati útmutató is jár. Az eladás oka: 1 év használat után (ezzel vásárolzuk a házat) más jellegű fűtésre tértünk át (elektromos). 100m - től ajánlom, nálunk a 80m - es galériás családi házba már sok volt. Zárt rendszerben használtuk, csak fűtésre. Előző tulajdonosa szintén csak fűtésre használta, áthelyezve nem volt, a házzal együtt vásároltuk. Gyártási éve 2015.

Az alkatrészellátás Lengyelországból bármikor elérhető, bár erre mostanában nem lesz szükség.

Értelmes keretek között a megadott ár alkuképes. Szállításban tudok segíteni Komárom 100km - es körzetében. Bővebb infó elsősorban üzenetben.

Névleges hőteljesítmény [kW]: 16
Hozzávetőleges terület fűtött létesítmény [m]: 100-160
A kazán tömege [kg]: 395
Tüzelőanyag: borsó szén, finom szén, fa
Termikus hatásfok akár [%]: 88
Minimális előremenő hőmérséklet [°C]: 60
Max. központi fűtés kimenő vízhőmérséklet [°C]: 95
Max. üzemi víznyomás [bar]: 2-ig
Szükséges kéményhuzat [mbar]: 0,25 - 0,35
Vízkapacitás [dm]: 64
Tartály kapacitása [dm]: 75
Tartály térfogata [dm]: 253
Füstcső átmérője [mm]: 160
A kazán méretei:
H 1549
H1 1310
H2 1415
H3 505
S 1055
Sg 1090
Sk 406
Sz 560
L 690
L1 951

Hirdetés azonosító: 148817760

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 19 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn