Lovas Katalin & Rácz Péter - Kerámia hölgy

30 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Üzleti
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
Hibátlan

Típus:
Kerámia

Eredetiség:
Eredeti

Leírás

Lovas Katalin és Rácz Péter győri keramikus házaspár arra tette fel életét, hogy rohanó világunkban a pihenést, a kikapcsolódást (is) szolgáló otthonokban harmóniát, nyugalmat, kiegyensúlyozottságot hozó tárgyakat tervezzenek, alkossanak. Lovas Katalin Som János, a fiatalon elhunyt rendkívül tehetséges győri keramikus tanítványaként ismerkedett meg e művészeti ág szakmai fogásaival, míg férje, Rácz Péter az építészetet cserélte fel a kerámiával. Házi kiállításukon a vitrinekben, de ezeken kívül a lakás szinte minden zugában egymás mellett sorakoznak apróbb-nagyobb alkotásaik: Lovas Katalin kézzel mintázott leplekbe, földig érő kabátokba burkolózó leegyszerűsített formájú női alakjai, amelyeknek karakterét, egyéniségét nem arcvonásaik, gesztusaik, hanem kizárólag olyan jelzés értékű külsőségek tükrözik, mint egy nagy karimájú kalap, az alakot körülpásztázó színes sál, stóla, szimmetrikus gombsorok, Rácz Péter színes-mázas stilizált madarai aprólékosan, műgonddal kimunkált kalitkái, amelyekből hol színes madársereglet, hol a kalitka szűk keretén túlnőtt magányos sárkány tekint vissza a nézőre. Ezek a művek játékosak és komolyak egy időben légies, finom formáik könnyedséget sugallnak ugyan, de lényegi tartalmukhoz csak úgy kerülhetünk közelebb, ha a látványon túl hajlandók vagyunk mélyebb mondanivalójukat is megkeresni, felfedezni. - Hámor Vilmos

Lovas Katalin & Rácz Péter
Kerámia
29 mc
1 mm lepattanás a kendő hátulján
Fenékjegy az alján

Számlázás:
Kizárólag magánszemélyek számára tudunk számlát kiállítani. Minden termékről számlát állítunk ki!

Átvétel:
Személyes átvételre Gyöngyösön az irodánkban és hétvégenként Budapesten van lehetőség az Árkádi Shell kúton. Csomagjainkat Foxpost-tal küldjük, gondosan csomagolva, a postázáskor keletkező károkért 100%-ban felelősséget vállalunk! Fizetni előreutalással és utánvéttel lehet. A nagyobb tárgyakat és a kimagasló értékű tárgyak esetén nem mindenesetben tudunk postázni. Személyesen is szállítjuk a tárgyakat, viszont ez külön díjazás, melyről privátüzenetben szívesen adunk tájékoztatást.

Többi termék:
Több termék vásárlása esetén nagyobb kedvezményeket biztosítunk! Kérjük tekintse meg termékeinket. Konkrétan keres valamit? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ár:
30 000 Ft

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 149132243

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Üzleti

Utoljára aktív: 8 napja

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn