Georges Simenon: A költözködés / A macska

300

Ft

Feladás dátuma:

szept 30., 12:18

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Regény

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Eladó a képen látható,1970-ben megjelent könyv.

Émile Jovis, a tisztességes nyárspolgár, feleségével és fiával elhagyja a vén Marais-negyedbeli, ódon, szűk és bűzös lakását, és az orlyi repülőtér mellé, egy újonnan épült, ultramodern lakónegyedbe költözik. Hosszú utat tett meg a jó nevű, párizsi utazási iroda harmincöt éves igazgatója, hogy családjának megszerezze ezt a kényelmet, sőt boldogságot ígérő változást. De vajon boldogok-e az új, ragyogó, napsütötte lakásban, amelynek vékony falain átszűrődő furcsa, nyugtalanító zajok egy idegen világról adnak hírt? Jovis már az első éjszakán fültanúja a szomszédban lakó pár viharos, buja ölelkezésének és meglepő, már-már bűntényeket sejtető párbeszédének. Jovis lelki egyensúlya felborul; nem érdekli az új lakás, a munkája, mindennapi szürke élete, csupán a furcsa pár viharos élete, és elindul, hogy fényt derítsen rejtélyes, sőt nyugtalanítóan izgalmas titkaikra
Két magányos öreg összeházasodik. A férfi, a nyugdíjas pallér, durvább, de közvetlenebb egyéniség és házasságba egy macskát visz magával. Beköltözik a valaha nagyon jó módban élt felesége lakásába. Az öregasszonynak egy papagája az állandó társa. A macska egyszer váratlanul megdöglik, és utána nemsokára a papagáj és kimúlik. Vajon akarattal pusztították-e el egymás háziállatját, vagy a véletlen műve volt-e? Gyűlölködés vagy szeretet kíséri-e furcsa öreget, akik az állatok pusztulása után csak leveleznek egymással? Vajon melyikük töri meg ezt a feszültséggel terhes áldatlan csendet?
Remek légkörteremtő erő, telibe találó emberábrázolás, ezer apró érdekes megfigyelés és mindvégig fordulatokkal teli izgalmas meseszövés jellemzi Simenon e két regényét.

Az ár postaköltséget nem tartalmaz illetve személyesen átvehető!

Szállítási módok:Postai csomag,Packeta átvevőhelyek,MPL,GLS,Easybox vagy Foxpost automata,futár(GLS),előreutalást követően.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 150570985

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 4 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn