Vitorlássport - Dulin László, Dulin Jenő könyve

3 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Sport

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Vitorlássport - Dulin László, Dulin Jenő könyve
Az elmúlt években örvendetes módon fokozatosan gyarapodott azoknak a fiataloknak és felnőtteknek a száma, akik megismerték és megszerették a vitorlázást. Remélhetően az a növekedés a jövőben is folytatódik és egyre inkább kiterjed a Balaton eddig kevésbé igénybe vett területeire, valamint a kisebb tavakra is. A vitorlázás testet-lelket gyönyörködtető, rohanó világunkban teljes kikapcsolódást nyújtó örömeit azonban csak az tudja igazán élvezni, aki kellő ismeretekkel rendelkezik a vizek mozgásáról, áramlásáról, hullámzásáról, a meteorológiai tényezőkről, a felhőkről, a szelekről, viharokról, a hajók tulajdonságairól, a gyakorlati vitorlázás ezernyi apró fogásáról, valamint a hajózás és a mentés szabályairól. A vitorlázásról csak azok tudnak igazán jó könyvet írni, akik széles körű elméleti ismereteik mellett megszállottjai és a gyakorlatban is művelői ennek a sportágnak. A Dulin testvérpár ezek közé tartozik. Az általuk közreadott kiadvány a legsokoldalúbb igényeket elégíti ki. A kezdőtől a tapasztalt versenyzőig mindenki megtalálja benne a számára fontos, jól szerkesztett, érthetően megírt és sok ábrával szemléletessé tett ismereteket.
A vitorlázással most ismerkedők számára minden bizonnyal a leghasznosabbak a gyakorlati vitorzlásáról szóló fejezetrészek lesznek. Az ismerkedést azonban érdemes kibővíteni azokkal a fejezetekkel is, amelyek a vitorlásoktatás és -vizsgázás nélkülözhetetlen tudnivalóit ismertetik. Célszerű már kezdetben megbarátkozni a vitorlázók sajátos nyelvezetével, szakkifejezéseivel. Ehhez nyújt hasznos tájékoztatást a vitorláslexikon, amely a legfontosabb kifejezéseket, fogalmakat rendszerezi.
A vitorlázás egyik legfőbb örömet nyújtó tevékenysége a túrázás. Aki már egy-két hétre elszakadt a lármás, zsúfolt parttól, a hajón élt és minden nap más helyen ébredt, aki a ragyogó napfény mellett kifogott egy-egy vihart is, aki éjszaka hallgatta az eső kopogását a hajón, akit kora hajnalban körülúszkáltak a békés vadkacsák, aki ugyanúgy tudott örülni az elindulásnak, mint a megérkezésnek, az tanúsíthatja; a túravitorlázás nemcsak nemes sport, hanem életforma is. Ennek örömeihez nyújt nagyon hasznos gyakorlati ismereteket a könyv túravitorlázással foglalkozó fejezete.
A versenyzők számára pedig azok a fejezetek hasznosak, amelyek a hajók beállításával, a versenyzés technikai és taktikai elemeivel foglalkoznak, továbbá ismertetik a legfontosabb hazai versenyeredményeket.
A szerzők nem feledkeztek meg elődeinkről sem. A hazai vitorlázás története, az első egyesületek, a Balaton holt tóból élővé válása, a hajógyártás és hajójavítás története, a versenyzés első lépései lebilincselő olvasmányt jelentenek. A Magyar Vitorlás Szövetség megalakulása, az első olimpiai és Európa-bajnoki szereplés, a kékszalagversenyek története, valamint az 1945 utáni idők kerekítik teljessé ezt az újszerű vitorlás-sporttörténetet. Meggyőződéssel ajánlom a könyvet mindazoknak a fiataloknak és felnőtteknek, akik e szép sportág iránt érdeklődnek.
Tóth László
a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke

Bővebb leírás

ISBN: 9632534476
Kiadó: Sport
Kiadás éve: 1987
Kiadás helye: Budapest
Nyomda: Franklin Nyomda
Kötés típusa: kemény papírkötés
Terjedelem: 252 oldal + 16 oldal képmelléklet
Nyelv: magyar
Méret: Szélesség: 21.00 cm, Magasság: 23.00 cm
Súly: 0.80 kg
Kategória: Sport / Vízi Sportok / Műszaki / Hajózás / Sport / Technikai Sportok

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 148797523

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn