Gundel Takács Gábor: A sport művészete + Becsúszó szerelések

2 500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Sport

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

A sport művészete - Beszélgetések arról, amit nem lehet megtanítani
Alexandra Kiadó 2010 -olvasatlan

"A sport művészete bizonyos értelemben ugyanúgy hat, mint bármely más művészet: az élmény érzelmeket vált ki anélkül, hogy tudni kéne, mire is gondolt közben a művész. Ám amikor véget ért a verseny, s túl vagyunk örömön és bánaton, talán mégis érdekes, hogy miképp gondolkoznak a győztesek, hogy vajon mitől válik valaki bajnokká. Már csak azért is, mert a sportban -szemben a művészettel- nem csak a szép teljesítmény vezet a sikerhez. Lehet győzni csúnya játékkal is. A sport művészete tehát meglehetősen összetett dolog: a tehetség, a munka, a kitartás, a küzdelem, a veszíteni tudás, a győzni tudás, a csapatépítés, a csapatérdek, a taktika, a pszichológia, a tolerancia, a hit, a rafinéria, a profizmus, a játék, az alázat és még annyi minden más művészete.
Ha mindez tudomány lenne, akkor ez a tizenegy beszélgetés talán egy tankönyv anyagául szolgálhatna. De ennek a könyvnek a főszereplői pont arról beszélnek, amit nem lehet mérni, amit nem lehet megtanítani. Tanulni mégis nagyon sokat lehet tőlük, ezért ajánlott minden sportoló és edző, minden sportvezető és sportújságíró, és minden sportot szerető néző és olvasó figyelmébe. Én sokat tanultam a beszélgetések közben."
Gundel Takács Gábor

-Szerdahelyi Szabolcs: Becsúszó szerelések
Lapkiadó Vállalat 1986 -olvasatlan

A vérbeli szurkoló jól tudja, hogy az érdemi történések korántsem csak a pályán zajlanak. A sport közéletének büntetőrúgásai, a kapáslövései, góljai és öngóljai legalább olyan izgalmasak. Aki nem érzi a tempót, nem érti a sport különleges nyelvét - az elveszett ember.
Jómagam a Feltárók csapatában vettem részt néhány - a Leplező SC-vel vívott - szikrázó csatában. Volt, amikor győztünk, máskor tisztességgel helytálltunk. A küzdelmeknek írásos nyomai is maradtak, amelyek összegyűjtve mintegy naplószerűen felidézik az eseményeket a labdarúgás, a tömegsport, a sportpszichológia és a dopping területén. Kezdetben úgy terveztem, hogy a már megjelent cikkek és a még publikálatlan írások fele-fele arányban szerepeljenek a könyvben. Később aztán feladtam ezt a fantáziámat, és kifejezetten arra játszottam, hogy minél több anyag kerüljön közlésre. A nyomdát megjárt írásoknak ugyanis van egy behozhatatlan előnyük - mégpedig az, hogy egyszer már közölhetőknek minősültek...

-együtt 2500 Ft

Személyes átvétel, posta, foxpost, packeta ...

Hirdetés azonosító: 150393804

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn