Kategória:
Feladás dátuma:
okt 14., 17:02Eladó 1 db (eredeti, barata webshopon vásárolt) vörösréz pohár.
Ajándékba vettem párat ez az egy megmaradt.
Évezredek óta használják Indiában a vörösréz poharat.
Az ájurvéda szerint a vizet érdemes néhány órán keresztül rézedényben tartani. Így jelentős mértékben csökken a káros baktériumok száma, mérséklődik a fertőzések kialakulásának veszélye. Rézpohárból inni annyit jelent, hogy pozitív energiákkal, elemekkel töltődik fel az ember általa.
Ezen kívül stimulálja az agyat, szabályozza a pajzsmirigy működését, öregedést lassítja, emésztést javítja, elősegíti a bőr egészségének fenntartását.
Valamint a vörösréz elpusztítja a nemkívánatos vírusokat és baktériumokat.
Vörösréz pohár mérete: 0,35 l (10,5 x 8 cm)
Súlya: 80 g
A vizet 3-4 órán át kell állni hagyni az edényben ahhoz, hogy a tisztító hatás teljes legyen. Az edény aljában lévő 1-2 ujjnyi vizet ne fogyasszuk el. Az réz kancsóban 2-3 napnál tovább ne tartsunk vizet, cseréljük ki.
A réz tisztítása ecettel a legegyszerűbb. Tegyünk egy kis tálkába kb. fél deciliter 10 %-os ecetet és egy csapott kiskanál konyhasót. Keverjük el a sót, hagyjuk az ecetben feloldódni, majd a folyadékkal alaposan törölgessük át a rézedényünket, ne használj dörzsszivacsot a rézedény tisztításhoz, vagy olyan eszközt, ami összekarcolhatja a felületet. Ezután alaposan öblítsük le tiszta vízzel.
Ha érzékeny a bőröd, használj gumikesztyűt! Az oldat szembe ne kerüljön!
A réz tisztán tartása történhet citrommal is. Vágj egy citromot negyedekre, nyomd egy kis konyhasóba és dörzsöld át vele az edény külsejét. Öblítsd le folyó vízzel, majd gyorsan puha ronggyal töröld szárazra.
Érdemes havonta egy éjszakára ecetes vízbe áztatni a rézeszközt. Ezzel megelőzhetjük az oxidációt, ami az elszíneződést eredményezi.