Cím:
Kategória:
Feladás dátuma:
több, mint egy hónapjaKiadó: Magyar Könyvklub
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1996
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 400 oldal
Kiváló állapotú könyv - Fekete-fehér illusztrációkkal és színes fotókkal
Újpesten személyesen átvehető, vagy előre utalás után postázom, de bármit megbeszélhetünk.
Annak ellenére, hogy már számtalan szakácskönyv segíti a háziasszony munkáját, mégis naponta tesszük fel a kérdést: mit főzzek ma vacsorára? Ez az ételnaptár megkönnyíti a választást. A szerző ugyanis az évszakok kínálatához igazodva minden nap 2 vacsorát ajánl. A könyvbe gyűjtött mintegy 800 recept főként a kispénzűeknek szolgál segítségül. Sok az olyan egytálétel, amely olcsó alapanyagból készült, laktató és könnyen elkészíthető. Ötletek sora mutatja, hogy lehet kis mennyiségű színhúst pl. sajttal, liszttel vagy zöldségfélékkel, tojással dúsítani. Az olcsóbb levesek, mártások, nyáron az éppen kapható zöldfélék, télen pedig a mirelitek felhasználásával juttatnak eszünkbe régi ízeket. Ha valaki elfogadja a szerző ajánlatát, akár két éven át főzhet az itt megadott étrend szerint. Ha viszont egy-egy étel különösen megnyeri tetszését, a tárgymutatóval természetesen eltérhet a megadott kalendáriumtól. S hogy valóban a háziasszony gyakorlati munkáját segítse a praktikus válogatás, a receptek melletti óra azt is jelzi, hogy kb. mennyi időt kell szánnunk a vacsora vagy a vasárnapi ebéd elkészítésére.
A mintegy 800 recept főként a kispénzűeknek segít. Egytálételek, amelyek hétköznapi alapanyagokból készültek, laktatók és könnyen elkészíthetők. Arra adnak ötleteket, miként lehet kis mennyiségű húst sajttal, liszttel vagy zöldségfélékkel dúsítani. A receptek megfogalmazása egyszerű, az ételeket így kezdő háziasszonyok, vagy éppen a konyhában segédkező férfiak is könnyen elkészíthetik.