Várnai Péter Oratóriumok könyve komolyzenéről szóló könyv

400

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Művészet

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Eladásra kínálom az alábbi könyvet:
Várnai Péter - Oratóriumok könyve
keménytáblás papírborítással
456 oldal
alig használt

"Az a váratlan betörés a világ zeneáramába, amelyet Bartók Béla és Kodály Zoltán fellépése jelentett, nem maradt kettejük elszigetelt dicsósége, hanem szinte egy csapásra fegyvertársak termettek mellettük. Igaz, ók ketten tették zenéjükkel egyetemes jellegúvé és érvényúvé helyünket a nagyvilágban, de velük együtt ugyancsak nemzetközi értékú zeneesztéták és zenetudósok tették zeneéletünket szellemi életünk egészébe kapcsolódó folyamattá, szinte pillanatok alatt pótolva, feledtetve viszontagságos múltunk minden mulasztását.

Ennek az örökségnek a birtokában ugyanez a komoly, szép szándék indította szerzónket is ennek a könyvnek a megírására. A téma: az oratórium, nemcsak múfajánál fogva vonzó, lévén igen gazdag ága a zeneirodalomnak, hanem erósen idószerú is. Napjainkban a zeneszeretók egyre fokozódó érdeklódéssel fordulnak az oratórium felé, egyre több oratóriumelóadásra van szükség.

Mit kap az oratóriumkedveló ebben a könyvben?

Mindazt megkapja, ami ót az oratóriummal kapcsolatban érdekli.

Nem zenetörténet ez a könyv, de azért az oratórium történeti fejlódését megtalálja benne az olvasó éppen úgy, mint az egyes oratóriumok formai elemzését, anélkül, hogy egy formatani szakdolgozaton kellene átküzdenie magát.

Figyelemre méltó erénye a könyvnek az is, hogy hangsúlyozott jelentóséggel tárgyalja az egyik valóban leglényegesebb kérdését a múfajnak: a szöveg és a zene kapcsolatát az oratóriumban, a kettó viszonyát, egymásrahatását. Valóban, a szöveg és a zene viszonyán múlik nemcsak az egész oratórium formája, hanem végsó mondanivalója is.

Ezen kívül és belül sok minden másról is esik szó ebben a könyvben, de ezt már bízzuk a szerzóre, aki örömest mond el mindent az oratóriumokról egészükben és részleteikben. Nemcsak éppen bemutatja óket, úgy amint vannak, hanem ismerteti családfájukat, születési körülményeiket, beszél az utódokról, és közben szép csöndesen elmondja saját élményeit, gondolatait is. A többit a kedves olvasóra bízza.

A kedves olvasó pedig forgassa figyelemmel ezt a könyvet, gondolkozzék a benne találhatókon, egészítse ki azokat saját gondolataival. Aztán tegye le, ne gondoljon semmire, csak figyeljen elfogulatlanul a zenére, nyitott füllel, nyitott szívvel. A hangverseny után fogja csak észrevenni, hogy mélyebben élte-érezte át a hallottakat: közelebb jutott a múhöz."

Jelenleg home officeban otthon dolgozok, ezért személyes átvételre kizárólag Budapesten, a 11. kerület, Rahó utcában, a 4-es metró Kelenföld megállójánál, az Őrmezői felszíni kijáratnál vagy a kettő kötött pl a Sasadinál, illetve Gazdagréten az Eleven Centernél van lehetőség. Ha igényli beállítom a rendelési lehetőséget, csak jelezze egy üzenetben.

Igény esetén futárszolgálattal küldöm.

Hirdetés azonosító: 149743461

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 10 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn