V.S. Naipaul Mr. Biswas háza könyv

1 800

Ft

Feladás dátuma:

jún 16., 11:01
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Próza

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Eladásra kínálom az alábbi könyvet:

V.S. Naipaul: Mr. Biswas háza
Cartaphilus Kiadó
2005
keménykötésú, jó állapotú papír borítóval
669 oldal

"Még esett, amikor a kocsi megállt a ház elótt. A félig betonból, félig ólomcsövekból készült kerítést négyzetes betonoszlopok tartották, hajnalka indái futották be, amelynek kis piros virágairól csepegett az esóvíz, Mr. Biswast azonnal lenyúgözte a ház magassága, a krémszínú és szürke fal, az ajtók és ablakok fehér kerete, a vörös téglaburkolat fehér fugázata, és tudta, ez a ház nem neki való.
Amikor pedig mikor az esó elól berontottak a házba megismerte az idós hölgyet, aki nem is volt olyan idós, mint ahogyan az irodista elóadta, Mr. Biswast lenyúgözte az asszony udvariassága. Mr. Biswasnak állandóan az volt az érzése, hogy nyakkendójével, csillogó cipójével és Prefectjével becsapja a külvilágot. Itt, ebben a Sikkim Street-i házban, amely oly kívánatos, oly elérhetetlen volt, különösen bántotta e rászedés. Az idós hölgy udvariasságát megpróbálta udvariassággal viszonozni, próbált nem gondolni saját zsúfolt szobájára, nyolcszáz dollárjára. Lassan és óvatosan mostanra észrevette magán a sör hatását kortyolgatta a teát, szívta a cigarettáját. Mivel attól tartott, hogy a nyílt lelkendezés faragatlanságnak túnnék, tétován nézegette a festett falakat, a meszelt celotexmennyezetet, amelyen csokoládészínúre pácolt facsíkok húzódtak, a vadonatújnak túnó, fehér keretes, fehér lécdíszes tejüveg ajtókat és ablakokat, a fényezett padlót, a fényezett Morris-garnitúrát. Amikor pedig az irodista nyíltan és bizalmasan, minthogy a nyolcszáz dollárról sejtelme sem volt, ragaszkodott hozzá, hogy Mr. Biswas az emeleti helyiségeket is megnézze, Mr. Biswas odafent is sietve körbejárt: látott egy fürdószobát vécékagylóval, és micsoda luxus! porcelánmosdóval. Látott továbbá két zöld falú hálószobát és egy verandát, amely, mivel nem sütött be a nap, egészen húvös volt. Látta ezen kívül a lenti kerítést, az utcán parkoló Prefectet, s egy pillanatra úgy tekintett a házra, mintha a sajátja lenne. Ez a gondolat pedig oly részegító volt, hogy azonnal elhessegette, és lesietett a földszintre.

Eredeti mú: V. S. Naipaul: A House for Mr. Biswas

Eredeti megjelenés éve: 1961" moly.hu

Jelenleg home officeban otthon dolgozok, ezért személyes átvételre kizárólag Budapesten, a 11. kerület, Rahó utcában, a 4-es metró Kelenföld megállójánál, az Őrmezői felszíni kijáratnál vagy a kettő kötött pl a Sasadinál, illetve Gazdagréten az Eleven Centernél van lehetőség. Ha igényli beállítom a rendelési lehetőséget, csak jelezze egy üzenetben.

Nem budapesti szállítási cím esetében szívesen küldöm a postánál olcsóbb futárszolgálattal.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 148471961

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 18 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn