Stefano Ardito - Csúcsok és csúcsteljesítmények

4 500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Utazás

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Gulliver, Budapest, 1995

Magasba törő dolomitszirtek és ősi gleccserek által simára csiszolt gránittömbök, lavináktól söpört hómezők, és széltől kicsipkézett jeges hegygerincek az égbe törő hegycsúcsok a természet leglátványosabb alkotásai közé tartoznak. A hegyvidéki tájak talán az utolsók földünkön, ahol még ma is lehetséges a kaland.
A könyv a hegymászás történetét ismerteti a XV. századtól napjainkig, bemutatja az öt kontinens legérdekesebb hegyeit. Beszámol azokról a történelmi jelentőségű expedíciókról, melyek meghódították az Everest és a K2, a Mount Mckinley és az Aconcagua, a Matterhorn és a Mont Blanc csúcsait, és ismerteti a Kaliforniában és Új-Zélandon megszületett modern szabad- és gyorsasági mászás eredményeit.
A kalandos körülmények között született fényképfelvételek, melyek a könyv lapjait díszítik, olyan fotósok munkái, akik szembeszálltak a természettel, és alaposan próbára tették bátorságukat és kitartásukat. A drámai erejű fényképek nemcsak a világ leggyönyörűbb és legnehezebben megközelíthető tájait tárják elénk, hanem tanúskodnak azokról a könyörtelen nehézségekről is, melyek az emberi teljesítőképesség végső határáig merészkedő hegymászók elé tornyosulnak.
Stefano Ardito: Róma szülötte, több mint húsz éve hegymászó, és mintegy harminc hegyekről és hegymászásról szóló könyv szerzője. Alapító tagja a Mountain Wilderness nevű nemzetközi környezetvédő szervezetnek, és részt vett a Free K2 expedícióban. Az olasz televízió munkatársaként természetfilmek készítésében is közreműködik.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147559305

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 5 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn