Saád Béla - Tíz arckép

500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Típus:
Próza

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Saád Béla - Tíz arckép

Ez a könyv a 20. század eddig lepergett évtizedeiben élt és működött tíz jelentékeny személyiség riport formájában megírt életrajzát tartalmazza. A tíz élet egymás mellé állítása első pillantásra önkényesnek tűnhet. Van közöttük főpap és tudós szerzetes, de van író, gyárigazgató és koldusként élő költő is. A szempont, ami mégis egy kötetbe gyűjtötte életüket, mindenekelőtt alkotó személyiségük fontossága, sorsuk rendkívülisége, életvitelük humanizmusa és hitvalló katolikus voltuk ami nem jelenti szükségképpen ugyanazt egy szerzetes és egy szélsőséges életformát élő költő esetében.
Gyakran mondjuk, hogy minden élet egy-egy kész regény. Különösen igaz ez e külső és belső eredményekben gazdag alkotó életekre. Mivel akadt valaki, az írás avatott tollú művésze, aki meglátta és e könyvben velünk is megláttatja a mindegyikben működő rendező elvet, mely a látszatra rendszertelenül összedobált élet-daraboknak szerves összefüggést, célt és perspektívát, drámai feszültséget, harmóniát és egységet kölcsönöz.
Saád Béla azon kevesek közé tartozik, akik képesek egy ilyen könyv megírására. Az írói-újságírói toll ötvenhat éves szolgálata alatt mely időszak zömében egyszersmind a katolikum szolgálata is volt élete és munkássága szükségszerűen kapcsolatban került a kor fontos és érdekes személyiségeivel. Többel szívélyes viszony vagy éppenséggel meghitt barátság fűzte össze. Nemcsak arra nyílott alkalma, hogy belepillantson életükbe, hanem hogy hosszabb-rövidebb ideig részt is vegyen bennük. A közös élmények, közösen átélt történelmi események bőséges anyagot szolgáltattak a visszaemlékező író számára. A fehér foltokat az igazi riporteri szenvedéllyel felkutatott és megszólaltatott szem- és fültanúk vallomásai töltik ki. Családtagok, barátok és munkatársak vallanak e jelentékeny életek belső titkairól: a válságokról, súlyos döntésekről, sikerekről és kudarcokról és a portrékat emberien meleggé és hitelessé tevő humoros apróságokról.
A könyv értékes adalékokkal szolgál az ábrázolt személyek némelyikének már megírt életrajzához, és fontos forrása lesz az ezután megírandóknak.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 149038558

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn