Roddy Doyle: A méregzsák (regény) * Ajándékozható példány * Európa K

1 200

Ft

Feladás dátuma:

jún 6., 14:52

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Próza

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Roddy Doyle: A méregzsák
Európa Könyvkiadó, Budapest, 1999
(Barrytown-trilógia 2.)
Fordította: M. Nagy Miklós
262 oldal, kemény papírkötésben, kiadói védőborítóval, ajándékozható példány.
Méret: 11,6 x 19 x 2 cm
Súly: 263 g
ISBN: 9630766213

Képzelje el, hogy ön lányos apa ha netán valóban az, akkor persze könnyebb a dolga , és egy szokványos estén (miután letelt a műszak, és ön, kedves apuka civódott egy sort a többi kölyökkel, merthogy van még néhány, egész pontosan öt, most pedig épp a jól megérdemelt sörözésre indulna a haverokhoz) a húszéves nagylánya egyszer csak bejelenti, hogy terhes. Ami önmagában talán nem is lenne olyan nagy baj, csakhogy a leányzó nem hajlandó elárulni, hogy ki ejtette teherbe, abortuszról pedig hallani sem akar, hiszen az gyilkosság lenne. Egyszóval apa nincs, gyerek márpedig lesz Hogy máris lila a feje? Hogy ilyen szégyent nem tűrne a családban? Hisz mit szólnának a szomszédok? A haverok? A rokonság? Nos, Jimmy Rabbitte, Doyle regényének hőse, ez az egyszerű, kicsit talán bumfordi és házsártos, de csupa szív dublini munkásember nem kiabál, nem dühöng, sőt még sörözni is elmegy ráadásul Sharonnal, a lányával. Elvégre ha tragédia történt is, azért meg kell beszélni a dolgokat
Később aztán megtudjuk, hogy ki a gyerek apja (amitől a helyzet csak még kínosabbá válik), s azt is, hogy bármilyen banálisan is hangzik szeretettel és türelemmel az ilyen kényes problémákat is meg lehet oldani. És megismerkedhetünk Sharon legtitkosabb gondolataival, végigizgulhatjuk a terhességét, annak minden testi és lelki változásával együtt, és vele szoríthatunk, hogy szép, egészséges babája szülessen.
A méregzsák az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb ír regénye, a Rabbitte család tagjait az írek közeli ismerőseikként tartják számon, Dolyle tökéletesen beszéli a dublini munkáscsaládok, a dublini utcák és sörözők nyelvét, és olyan művet alkotott, amely a mai irodalomban igencsak ritka: a leghétköznapibb gondokkal küszködő egyszerű emberek életét ábrázolja kedvesen, megértő szeretettel, elragadó humorral.
A regényből Stephen Frears rendezésében ragyogó film is készült.

Átvehető személyesen Budapest Belvárosában, előzetes időpont egyeztetéssel.
Vidékre postán - a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően - ajánlott levélben, vagy MPL, Foxpost csomagautomatán keresztül, előreutalás után.

Köszönöm, ha megtekinted a többi feltöltött termékemet is.

Anglia, barátság, családregény, humoros, Írország, ír szerző, magyar nyelvű, nők, terhesség

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 148268600

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn