Randolph M. Nesse George C. Williams: Why We Get Sick

2 000

Ft

Feladás dátuma:

okt 19., 18:35
Szállítással is kérheted

Leírás

Randolph M. Nesse George C. Williams: Why We Get Sick

Több száz betegséget tudunk gyógyítani, mégis meglepően keveset értünk arról, miért léteznek egyáltalán betegségek. Miért vágyunk éppen azokra a dolgokra, amelyek beteggé tesznek minket? Miért nem szüntette meg a természetes szelekció több ezer generáció alatt a rákot, a skizofréniát és más nyavalyákat, és miért nem fejlődtünk tökéletes emberré? Az ilyen kérdések állnak az új tudományág, a darwini orvoslás középpontjában, amely az evolúciós biológia elveit alkalmazza az orvostudomány problémáira. Ez a könyv a darwini orvoslás egyik vezető alakja és a modern evolúciós elmélet egyik úttörője közötti egyedülálló együttműködés eredménye.

A "Miért leszünk betegek?" című mű egy teljesen új tudományos kérdéskört vet fel, és új megközelítéseket kínál a betegség megértéséhez. Az evolúciós magyarázatok megtalálása arra, hogy miért betegszünk meg például az evolúció során gyorsabban változó fertőző ágensek, környezeti újdonságok, olyan gének, amelyeket kiválasztanak annak ellenére, hogy betegségeket okoznak, védekezési mechanizmusok, tervezési kompromisszumok és evolúciós örökségek segíthet új, hatékonyabb kezelési módszerek feltárásában. Ez megoldást nyújthat orvosi dilemmákra is például mikor hagyjuk, hogy a láz magától lemenjen, és mikor érdemes gyógyszerrel csillapítani?

Ez az új nézőpont megváltoztatja a testünkhöz való viszonyunkat, és egy új szemléletet kínál a betegségekről. A "Miért leszünk betegek?" az első nagy lépés az orvostudomány újragondolása felé, ahogy a huszonegyedik század küszöbéhez közeledünk. Az evolúciós perspektíva beépítése a betegség megértésébe forradalmasítani fogja az orvostudomány művészetét és tudományát, lehetővé téve annak gyakorlói számára, hogy közelebb kerüljenek ősi céljaikhoz: néha gyógyítani, gyakran segíteni, mindig vigasztalni.

angol nyelvű
Személyesen átvehető Budapesten.
Foxpost ill. GLS automatába, vagy házhoz szállítással, tudom elküldeni. Utánvétellel is lehetséges: a Jófogáson keresztül GLS Háztól-házig szolgáltatással.

Hirdetés azonosító: 150963787

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 4 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn