Kategória:
Feladás dátuma:
több, mint egy hónapjaNyári Ízek Télire (Pelle Józsefné) 1988
A Tartósításról Kezdőknek és Haladóknak
Nők Magazinja Kiskönyvtára sorozat 9.kötet (sorozatszerkesztő: Gergely Anikó)
jó állapotú
előzéklap ragaszása elengedett és félig kijött a kötésből
lapok enyhén hullámosak, foltokat nem láttam
Kiadó : Kossuth Könyvkiadó (4523)
Kiadás Éve : 1988 , 2.kiadás
Nyelve : Magyar
Azonosító : ISBN 963 09 3275 x , ISSN 0237-5176
Típus : gasztronómia
Oldalak száma : 132 oldal a borítóval együtt
Mérete : 18 x 11 x 0.7 cm és 95gramm
Készítette : Alföldi Nyomda (376.66-14-2)
Eredeti ára : 30.- Ft
Tartalom :
Magunk és családunk érdeke, hogy a rendelkezésünkre álló zöldség- és főzelékfélékből, gyümölcsökből, fűszernövényekből télre is tartalékoljunk, azaz tartósítsunk. A gyári konzervek vagy mélyhűtött termékek jók, használatuk kényelmes, de a házi tartósítás mégis kifizetődő, hiszen a legtöbb családnak van valamilyen kedvező lehetősége a nyersanyag beszerzésére: sok minden kerül ki a saját kertekből, sokan kapnak ajándékot a rokonok, barátok, szomszédok kertjéből vagy újabban a nálunk is terjedő szedd magad mozgalom révén olcsón jutnak friss, kifogástalan minőségű zöldség- és gyümölcsfélékhez.
Tartalomjegyzék :
Ne vesszen kárba semmi, ami megtermett! 7
Néhány szó a tárolásról 9
Befőzési tanácsok 11
Befőttek 15
Gyümölcsízek, lekvárok, dzsemek 25
Gyümölcssajtok, - kocsonyák 33
Cukrozott gyümölcsök 39
Gyümölcsszörpök, gyümölcsborok 45
Cukor nélkül - cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak 53
Savanyúságok 58
Főzelékek, zöldségfélék tartósítása 75
Ízesítők 84
Ecetek 88
Aszalás, szárítás 91
Zöldségfélék nyersen a pincében, kamrában 96
Fagyasztás, mélyhűtés 98
Miből mit? 106
Tartalom 117
8db képet töltöttem fel róla :
minden külön fényképezve, azt adom ami a képeken van, nem másikat
személyes átadás csak Budapesten , vidékre Posta