Német motorkerékpárok 1945-1960 Frank Rönicke

12 990

Ft

Feladás dátuma:

szept 23., 20:12
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Történelmi

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Német motorkerékpárok 1945-1960
Frank Rönicke
A könyv a második világháborút követő másfél évtized történetét foglalja össze, amely talán a legérdekesebb fejezete a német motorkerékpár-gyártásnak. A század első felében az angolokkal együtt világelső motoros hatalom 1945-ben a háború pusztításai nyomán teljesen romokban hevert, az ország nem sokkal később történt politikai kettészakításával teljesen új helyzet állt elő, két teljesen különböző társadalmi és gazdasági rendszerben indulhatott meg az élet, melybe ágyazódva jött létre 15 esztendő alatt mindaz a csodálatos produktum, melyekről ez a könyv szól. Ezek az esztendők egyben a német motorkerékpár-gyártók legsikeresebb évei voltak, később a hatvanas évek motorizációja már az autókról szólt.

Valamennyi német motorkerékpár enciklopédikus összefoglalására már több német szakíró tett kísérletet, de az alig áttekinthető nagy mennyiség (kb. 650 különféle márka) miatt ez mindig elmaradt. Siegfried Rauch, aki közel húsz éven át volt a "Das Motorrad" főszerkesztője, óriási anyagot gyűjtött össze, melynek sajtó alá rendezését már csak könyvünk szerzője, Frank Rönicke folytathatta. A komplett munkát érthetően több kötetre tervezte a szerző, melynek első kötete ez a Németországban megjelent és magyar fordításban nálunk is kapható könyv.

Ebben a gyártókat és a gyártmányokat teljes körűen ismertető könyvben alfabetikus sorrendben 50 németországi gyártó motorkerékpárjainak részletes leírását találja meg az olvasó. A fő cél természetesen az iparág nagyjainak (Adler, BMW, DKW, MZ, Maico, NSU, Simson, Zündapp) bemutatása volt, de a kis összeépítőkről sem feledkeztek meg. A rövid (de érdekes) gyártörténetet részletes típusismertetés követi, végigkövetve a típusfejlesztés és típusváltás fontos állomásait. A vonatkozó műszaki adatok és jellemzők jól áttekinthető táblázatokban találhatók meg, többnyire mennyiségi és áradatokkal kiegészítve. Az egyes típusok bemutatását rendkívül bőséges, jórészt eredeti és igen jó minőségű képanyag segíti. Még a csupán néhány tucat példányban készített típusváltozatok fényképe is többnyire szerepel a könyvben.
A veterán motorok "hivatásos" gyűjtői és restaurálói, valamint a műszaki múlt emlékei iránt érdeklődők egyaránt haszonnal forgathatják ezt a hiteles forrásokra támaszkodó, sikeres kiadványt, a teljes német motorkerékpár-enciklopédia első kötetét.

MÁS Köteteket Is Hirdetek Ugyanitt De Külön Külön
Magánszemélyként hirdetek. Átvehető a Szemere telepi vasútállomásnál, A hirdetés alján van a térkép, előzetes telefon mb. alapján tudunk pontosítani időpontot és helyszínt. Letiltott telefont nem veszek fel, SMS-re nem reagálok. Posta, csomag automata, futár,(1390ft-tól) vevő kockázatára, előre utalással, garancia nélkül. Új termékeknél 72 H cseregarancia. Árucsere nem érdekel. Hogy megvan-e ne kérdezd, ha elkelt leveszem! A bolti kép-ha megjelenik- csak ár infó!
Kérlek, nézz szét a hirdetéseim között, válogass kedvedre jobbra fent a hirdető összes hirdetése menü alatt.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 150438447

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 6 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn