Karsai Elek (szerk.) - Szálasi naplója

1 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Típus:
Történelmi

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Karsai Elek (szerk.) - Szálasi naplója

A történeti szakirodalom is Szálasi Naplójaként ismeri azt a vegyes tartalmú anyagot, amely eredetileg a hungarizmus négy könyve közül a harmadik könyv anyagát tartalmazza. Alcíme szerint Harc a hatalomért, és voltaképp a nyilasmozgalom naplója, nem a pártvezető Szálasié, bár a háborús főbűnösök perében is szerepet játszott feljegyzések közül valóban igen sok a pártvezető, a németek és a szélsőjobboldali politikusok közötti tárgyalásokról készített naplószerű feljegyzés. De találkozunk nyilas besúgók jelentéseivel és a pártvezető értékeléseivel is.
Kötetünkben A hungarizmus harmadik könyvének legérdekesebb részeit közöljük, Karsai Elek magyarázó kommentárjaival és összekötő szövegével, vagyis értékelő módszerrel, amely egyúttal az események igazi arculatára is rávilágít.
Az eredeti nyersanyag ugyanis érthetően torz szemszögből ad képet a nyilasmozgalom hatalmi harcairól, valójában a németek kegyeiért folytatott intrikákról.
Figyelmet érdemel ez a torz anyag önleleplező ereje miatt. A szélsőjobboldali csoportok és személyek kisszerű marakodása közben ugyanis egymást leplezik le a magyar nép sírásói. És igen sok történeti eseményről, főként Szálasi és horthysta garnitúra panoptikumfiguráinak tárgyalásairól, kizárólag csak a Napló révén tudunk.
Bizonyos, hogy a szélsőjobboldali pártok és frakciók második világháború alatti mozgásairól sehol sem olvashatunk olyan részletes (és nem az utókornak szánt) feljegyzéseket, mint éppen a nyilasmozgalom hivatalos naplójában.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 149031009

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn