Hazugságok barikádjain (Eseménykrónika

7 990

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Napjaink, bulvár, politika

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Szalay Tamás Lajos - Hazugságok barikádjain Ritka Nagyon
(Eseménykrónika Balatonöszödtől a Pesti zavargásokig)
Az RTL Klub Házon kívül című háttérmagazinjában egy fiatal egyetemista lány, aki jelen volt a pesti zavargások újkori barikádjain, indoklásként úgy fogalmazott:

Én a Blahán lakom, hazamenni nem tudtam, úgyhogy megnéztem, hogy a barátaim jól vannak-e, és kíváncsiságból még a Ferenciek terére is elmentem, és egyetértettem azokkal, akik kimentek az utcára () Anyukám folyamatosan hívott, én mondtam neki, hogy van még két gyereke, de igen, én meg tudnék halni. Ha biztos lennék benne, hogy ennek lenne következménye, hogy változás lenne, akkor én igen. () Hát, hogy az országnak jobb sorsa legyen. () Hát a hazámért meghalok. Tehát hogyha jobb a hazámnak, jobban megy a gazdaság, az emberek boldogabbak.
Vajon ez a huszonéves lány tisztában van mondatai súlyával? Emlékszik-e még egyáltalán, hogy mi váltotta ki a zavargásokat? Meg tudja-e pontosan fogalmazni, hogy mi az a változás, amiért kész lenne eldobni akár saját életét?
Ez a könyv nem akar ítéletet mondani sem Gyurcsány Ferenc, sem Orbán Viktor felett. Csupán végigköveti a balatonöszödi beszéd nyilvánosságra kerülését követő eseményeket, elemzi a nyilatkozatokat, keresi az ellentmondásokat. Talán így jobban érthető válik, hogy 2006 őszén miért is emelkedtek barikádok a pesti utcákon. Tizenhat évvel egy békés rendszerváltás után.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 149586252

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 2 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn