Háború a szavannán (Harcom az elefántokért)

1 500

Ft

Feladás dátuma:

júl 2., 12:45
Szállítással is kérheted

Leírás

Richard Leakey Virginia Morell: Háború a szavannán
(Harcom az elefántokért)

Leakey jól tudta, hogy Kenya csodálatos állatvilágát különösen az elefántokat óriási veszély fenyegeti. Az 1980-as évek végére a szavannán vándorló csordák egyedszáma vészesen csökkent, nagy részük áldozatul esett az orvvadászoknak és a hivatalnokok hozzá nem értésének. Az afrikai elefántot ebben a zavaros időszakban nem sok választotta el attól, hogy a kihalás szélére sodródjon. Leakey hamar felismerte, hogy egy új állásnál jóval többről van szó. A vadvilág fennmaradásáért folytatott háború közepén találta magát, mindjárt a tűzvonalban és a nairobi kormányhivatalokban éppoly ádáz küzdelem folyt, mint kinn a terepen, a parkokban. A kétségbeejtő helyzet szélsőségesnek tűnő intézkedéseket kívánt. Fellángolt a háború, melynek tétje az afrikai elefánt megmentése volt. Leakey az állat- és természetvédelmet küldetésnek tekintette, amiben nem ismert félelmet és megalkuvást: sem törzsi ellentétek, sem korrupt politikusok, sem nemzetközi konfliktusok nem tántorították el céljától.
A Háború a szavannán egy fáradhatatlan újrakezdő hősies harcainak krónikája, amelyből a romantikus szafaritörténetekhez és kalandos útleírásokhoz szokott olvasó Afrika új, ellentmondásos arcát ismerheti meg. A mű vallomás arról, mennyire elkötelezetten próbálta Leakey védeni a vadvilágot és szolgálni hazáját. Túlélt több életveszélyes fenyegetést, politikai támadásokat és egy repülőbalesetet is. De nem tört meg. Kenyában, sőt, az egész térségben ma is ő a környezetvédelem egyik legszenvedélyesebb szószólója. A Háború a szavannán megmutatja, milyen mélyről is fakad ez a szenvedély.

Budapesten személyes átvétellel, előre utalást követően Packeta csomagátvevőhely, Foxpost-, MPL-, GLS csomagautomatába küldéssel.
Utánvétellel GLS Háztól házig szolgáltatásával tudom küldeni.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 148800707

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 13 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn