Goldziher Ignác: Előadások az iszlámról

2 500

Ft

Feladás dátuma:

ma, 13:44
Szállítással is kérheted

Leírás

Goldziher Ignác: Előadások az iszlámról

Amikor Goldziher Ignác tudós alakját a róla szóló visszaemlékezésekből felidézzük, mindig a legnagyobb elismeréssel találkozunk. Nemcsak tudós kortársai és kiváló tanítványai látták meg személyében a legnagyobb tudóst, akit valaha is ismertek, és akiről valaha is hallottak, hanem az utókor is minden idők legnagyobb orientalistáját tisztelte és tiszteli benne mindmáig. Főbb művei nemcsak a nyugati műveltség fontosabb nyelvein, hanem az iszlám kultúra anyanyelvén, arabul is olvashatók.
Száz éve elmúlt, hogy e nagy magyar tudós befejezte előadás-sorozatát az iszlám fejlődéstörténetéről, amelyet eredetileg német nyelven írt, és először németül jelent meg 1910-ben Heidelbergben Vorlesungen über den Islam címmel. Ezt hamarosan követte a mű magyar kiadása a kiváló tanítvány, Heller Bernát hűséges és szakszerű fordításában, 1912-ben.

Az új magyar fordítás nemcsak nyelvi hűségével és tartalmi pontosságával, hanem korszerű nyelvezetével, élvezhető stílusával is méltó megszólaltatása a világhírű szerző fő művének.

Személyes átvétel Budapesten a belvárosban megoldható. Előre utalással Foxpost/GLS csomagautomatába, míg utánvétellel a Jófogás Háztól-házig szolgáltatásával a GLS futárral tudom elküldeni.

Hirdetés azonosító: 151014695

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn