Kategória:
Feladás dátuma:
több, mint egy hónapjaSophie Braimbridge - Jo Glynn - Kay Halsey: Egy falat... Olaszország
Fordító: Konkoly Éva
Lektor: Sas László
Fotózta: Chris L. Jones
Aréna 2000 Kiadó, 2005
256 oldal
Fűzött kemény papírkötés
ISBN: 963-704-642-9
Színes fotókkal.
Itáliának nemcsak a történelme, építészete, kultúrája, hanem a konyhaművészete is évezredes múltra tekint vissza. Az olasz gasztronómia a Római Birodalom terjeszkedésével egyidőben indult el a fejlődés útján, melynek eredményeként ma a sokszínűség, az ízgazdagság és a méltán megérdemelt világhír jellemzi az itáliai konyha remekeit.
Ez a gyönyörű ország nem csupán a "pasta" és a "pizza" hazája. Az umbriai szarvasgombás olívapástétom, a norciai vaddisznóból készült kolbászfélék, az aricciai "porchetta", a csontok nélkül, kemencében, egészben sült malac, csupán néhány példa az olasz specialitások széles választékából. Valójában az "olasz konyha" nem létezik, hiszen tartományonként, és ezen belül nagyvárosonként is egyedi, összetéveszthetetlen ízek és receptek jellemzik az országot. Jómagam, a római magyar nagykövetség szakácsaként kilenc éven át ismerkedhettem az olasz konyhaművészettel, és élvezhettem Itália ellenállhatatlan ízeit.
Az Egy falat Olaszország című könyv finom esszenciája az olasz konyhának, és egyaránt szól azoknak, akik - akárcsak én - már hosszú évek óta az olasz konyha szerelmesei, de azoknak is, akik csak ezután kötnek életre szóló barátságot Itália ízeivel
Tartalom
Egy falat / 6
Pizzéria / 8
Trattoria / 28
Étterem / 82
Cucina Casalinga / 144
Al bar / 204
Gelateria / 216
Alapreceptek / 250
Szójegyzék / 252
Tárgymutató / 254
Budapesten személyesen átvehető, vagy előre utalás után postázom (MPL automatába 2 kg-ig 1425,- ft, postán maradó 2265,- ft, házhoz kézbesítés 2915,- ft)