Douwe Draaisma - Az álomszövő

2 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Leírás

Douwe Draaisma - Az álomszövő

Az álmok különös dolgok: bár gyakran rögtön ébredés után elillannak, homályos emlékképeket és érzéseket hagyva maguk után, néha hosszú ideig olykor egész életünkben elkísérnek bennünket, és olyan élénken élnek bennünk, hogy óhatatlanul az az érzésünk: mondani akarnak nekünk valami fontosat. A holland pszichológiatörténész, Douwe Draaisma új könyvének alapkérdése éppen ez: jelentenek-e valamit az álmok, és ha igen, mit vagy az álomképek agyunk véletlenszerű játékai csupán?

A könyv fejezeteinek többsége jellegzetes álomtípusokat jár körül a vizsgaálmot, a lebegéses álmot, a lucidus álmot, a rémálmot és az erotikus álmot, de külön fejezet szól a vakok álmairól, arról, hogy színesben álmodunk-e vagy fekete-fehérben, sőt a jósálmok és telepatikus álmok jelenségéről is.

Draaisma ezúttal is a maga egyedi és rendkívül élvezetes írói módszerével tekinti át az álomkutatás és -értelmezés történetét (természetesen hangsúlyosan tárgyalva Freud írásait). Miközben elemzéseihez a legújabb tudományos kutatások és kísérletek eredményei nyújtanak szilárd alapot, mondandója megvilágításához a legváltozatosabb forrásokat hívja segítségül a szépirodalmi művektől a filmeken át az álomnaplókig.

Személyesen átvehető Budapesten.
Foxpost ill. GLS automatába, vagy házhoz szállítással, Packeta átvevőhelyre is tudom elküldeni. Utánvétellel is lehetséges: a Jófogáson keresztül GLS Háztól-házig szolgáltatással.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 149343044

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 22 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn