Budapest múzeumai - Hét múzeum mesterművei

1 800

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Üzleti

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Típus:
Művészet

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Budapest múzeumai - Hét múzeum mesterművei

Budapest múltja kétezer éves. A mai magyar főváros területén épült. Aquincum római település volt, s a pesti rév már a népvándorlás korában fontos szerepet játszott. 896-tól a magyarok megjelenésétől a településjelleg állandósult; a középkori városközpontok Óbudán, a Vár-hegyen a királyi palotával , valamint Pesten alakultak ki; ezek bár sok kárt szenvedtek a török hódoltság során tovább növekedtek és belőlük alakult ki a mai modern világváros.
Budapest Magyarország kulturális központja; a legnagyobb művészi gyűjteményeket itt őrzik. A Magyar Nemzeti Múzeum az első közgyűjtemény, mely a XIX. század kezdetén a nemzeti érzés felbuzdulásának köszönhette létrejöttét; Széchenyi Ferenc adománya vetette meg alapjait, s nemesi gyűjteményekkel gyarapodott. Épülete a klasszicista kor egyik legszebb magyar alkotása. A magyar föld emlékeit gyűjti mind a honfoglalás előtti korokból, mind pedig a magyar történelem századaiból napjainkig.
A Szépművészeti Múzeumot 1984-ben alapították, és a mediterraneum területéről, a görög és itáliai kultúrák, valamint a középkortól a XX. századig terjedő európai képzőművészet köréből származó műtárgyai s régi magyar művészeti emlékei világhírűek.
A XIX. és XX. századi magyar művészet remekeit az 1957-ben alapított Magyar Nemzeti Galéria gyűjti és gyarapítja. Az Iparművészeti Múzeum Európa és Ázsia ötvös-, bútor-, kerámia- és textilművészetét reprezentálja, a Néprajzi Múzeum a népművészet tárgyi és zenei termékeit gyűjti, mind Magyarországról, mind a világ különböző népeinek köréből. Budapest történeti emlékei az őskortól napjainkig elsősorban a Budapesti Történeti Múzeumban találhatóak. Ennek önálló részlegei az Aquincumi Múzeum, a Vármúzeum és a Kiscelli Múzeum.
Ez a könyv első ízben vállalkozik arra a feladatra, hogy e múzeumok tevékenységét együvé foglalva ismertesse és együttesen mutassa be azok legszebb hazai és külföldi műtárgyait.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 149756654

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Üzleti

Utoljára aktív: 37 napja

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn