Kategória:
Feladás dátuma:
több, mint egy hónapjaA bor hőmérsékletének megválasztása roppant fontos a borfogyasztók számára.
A különböző típusú borok más és más hőmérsékleten nyújtanak csak tökéletes ízvilágot.
Az ideális hőmérséklet elmulasztása a borban rejlő ízek ún. palackban maradásához vezethet, ami rontja az ital minőségét.
A borhőmérő nem elektronikus, hanem analóg rendszerrel mér.
A palack oldalára helyezvén egy pillanat alatt tájékozódhatunk az ital hőfokát illetően.
Kijelzőjén egyértelműen leolvasható az ital hőmérsékletének állapota.
Számos esetben a borhőmérők rosszul mérnek, ezáltal hibás eredményt mutatnak.
A működésükhöz szükséges akkumulátorok pedig a nem megfelelő szigetelés miatt melegítik az üveg falát, ami így torzítja a mérést.
A borfogyasztók tudják, hogy akár pár fok eltérés is sokat számít az ital minőségében.
Az analóg borhőmérő nem tartalmaz elektronikai szerkezetet és nem igényel feltöltést sem.
A borhőmérő praktikus és egyszerű megjelenése, valamint könnyű használata lehetővé teszi a gyors mérést. A rajta feltüntetett skála pedig segítséget nyújt a kezdő borfogyasztók számára.
A különböző borok ideális hőmérsékletei:
Vörösborok esetében: 12°-18°C
Rozé borok esetében: 9°-12°C
Fehérborok esetében: 8°-11°C
Pezsgőborok esetében: 6°-7°C