Birtalan Győző: Óriáslépések az orvostudományban, könyv, orvoslás

400

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Típus:
Egyéb

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Eladó a képen látható Birtalan Győző: Óriáslépések az orvostudományban c. orvostörténeti könyv. A külső papír borítás picit viseletesebb, főleg felül (a képen nem látszódik), de alatta illetve belül a könyv teljesen jó állapotú.

"Az emberiség legnemesebb harcáról szól ez a könyv: a betegségek, a halál elleni harcról. Ennek a több évezredes küzdelemnek az első csatáit még könnyűfegyverzetben vívta az ember: segítői mindössze a tapasztalatok s a gyógyfüvek voltak, majd ahogy fokozatosan megismerte saját testét, szerveinek felépítését, működését megalkotta egyre komolyabb fegyvereit is: műszereket, vizsgálati és sebészeti módszereket, gyógyszereket.
A neves orvostörténész gazdagon illusztrált kötete a gyógyítás hőseit mutatja be Hippokratésztól a himlővakcinálást bevezető Jennerig, Vesaliustól a pennicilint felfedező Flemingig. Találkozunk azokkal, akik mindent feláldoztak azért, hogy betegeiken segítsenek. Így a legnagyobb magyar orvossal, Semmelweis Ignáccal, aki a gyermekágyi láz leküzdésének szentelte életét, vagy azzal a fiatal kutatóval, aki katétert vezetett be a saját szívébe, hogy a szívkamra vérének összetételét megismerje. Ők igazi példaképek lehetnek. Mert nem a hiúság és a dicsvágy volt tetteik indítéka, hanem a tudományos kíváncsiság és az emberszeretet. A kötetet mintegy százötven fekete-fehér és színes kép illusztrálja."

Előreutalás után postázom (MPL, Foxpost csomagautomatába is), vagy személyesen átvehető Budapesten (a XI. kerületben - pl. Savoya park, Albertfalva, Allee, Móricz, Kelenföld, Bikás park; alkalmanként belváros központi helyei-Kálvin tér; nagyritkán hétvégén Csepel).

A hirdetés törlésig aktuálisnak tekinthető!

Hirdetés azonosító: 150112520

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn