Az etruszkok és a rómaiak

3 800

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Típus:
Történelmi

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Az etruszkok és a rómaiak

Ez a könyv a régészet csodáiról szól, távoli korokkal és népekkel teremt élő kapcsolatot, miközben lenyűgözően szép helyeken barangolhatunk, izgalmas témakörök szerint váltogatva útirányainkat a múlt nagy civilizációinak színhelyén.
A régészet regényének befejező kötetét az etruszkoknak és a rómaiaknak szenteltük.
Az etruszkok teremtették meg a rómaiak előtti Itália egyik nagy civilizációját, jelenlétük fontos tanúbizonyságait hagyva maguk után a félszigeten. Végigkutatjuk Etruria legfontosabb régészeti lelőhelyeit, a cerveteri, tarquiniai, veii, a kisebb acquarossai, murlói központok temetőit, de a klasszikus Etruria határain kívül eső településeket is.
Római utazásunk, a római civilizáció sokrétűsége miatt, két részre oszlik, az elsőt az Urbs néhány legfontosabb régészeti lelőhelyének és emlékművének szenteljük, beszámolva arról, hogyan fedezték fel őket a régészet nagy úttörői.
A második részben azokkal a nyomokkal foglalkozunk, amelyeket a rómaiak hagytak maguk után a Birodalom gyarmatain, Itáliában és világszerte. A félsziget leletegyüttesei közül a legfontosabb Pompeji és Herculaneum, Magyarországon pedig Aquincum.
Spanyolország, Franciaország, a Duna menti tartományok, Afrika és a Közel-Kelet romanizációjának történelmi, régészeti és írásos dokumentumokkal alátámasztott részleteit olyan fontos lelőhelyeken ismerjük meg, mint Mérida, Arles, Spalato, Leptis Magna, Gerasa és Baalbek.
A kötetet kivételes illusztrációs anyag teszi gazdagabbá, csodálatos színes fényképeken kívül szemléletes ábrák, remek térképek és alaprajzok, a legfontosabb lelőhelyek reprodukciói és rekonstrukciói vannak segítségünkre abban, hogy a tárgyalt korszakokat minél alaposabban megismerhessük, s útra kelhessünk a képzelet szárnyán.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 149028998

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn