Kategória:
Feladás dátuma:
okt 11., 14:12Aszkorbinsav 100g (608) (Kategória: Enzimek Stb.)<p>Élelmiszeripari sav és antioxidáns ( C - Vitamin )</p>
<p>Szörp, üdítő dzsem, gyümölcsbor készítésére, savanyúságok,
befőttek tartósítására, a bor természetes savtartalmának emelésére,
vízlágyításra.</p>
<p style="text-align: justify;">Alkalmazás és adagolás</p>
<p style="text-align: justify;">A gyümölcs megtartja eredeti színét
és zamatát, a savanyúság kémény, ropogós és friss ízŰ marad. Az
ízlés szerinti mennyiségŰ citromsavat vízben feloldjuk, és a
készítményhez hozzáadjuk.</p>
<p style="text-align: justify;">Alkalmazás és adagolás
(borászati)</p>
<p style="text-align: justify;">Az aszkorbinsav a bor
savtartalmának emelésére és a fémes zavarosodások megelőzésére
alkalmas. Adagolása, kisebb savkorrekciók végrehajtását teszi
lehetővé, a palackozás vagy az első derítés előtt, mikor már túl
késő a savtartalmat borkősavval beállítani. A szükséges mennyiségŰ
aszkorbinsavat oldja fel tízszeres mennyiségŰ mustban vagy borban
és adja a kezelendő musthoz vagy borhoz, majd oszlassa szét. A
szükséges mennyiséget mindig laborvizsgálat és a bortörvényben
megengedettek határozzák meg együttesen.</p>
Bolt (Üzleti felhasználó)
Utoljára aktív: 34 napja