Arisztotelész Metafizika - Aristotelés Metaphysica I. Ferge Gábor

20 000

Ft

Feladás dátuma:

okt 1., 07:08

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Filozófia

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Egyéb

Leírás

Aristotelés: Metaphysica I. (Textus - Fordítás - Kommentár) magyar és ógörög nyelveken

Fordító: Ferge Gábor

Logos Kiadó, 1992
940 oldal
Fűzött, nyl-kötésben
ISBN: 963-8159-01-4
800 példányban jelent meg.
A kötet tartalmazza a teljes művet ógörögül, magyarul és a kommentárokat.

Fülszöveg

Aristotelés műve, a Metaphysica a filozófiatörténet legismertebb és legsúlyosabb dokumentuma. Centrális magva ez annak az egész filozófiának, amelyen Európa legnagyobb gondolkodói és az antik szellemi örökség továbbépítői nevelkedtek a stragírita halálától mind a mai napig. Olyan filozófiai örökség ez a munka, amely szigorú önfegyelmet és az átlagosnál jóval nagyobb koncentrálni tudást követel a mai gondolkozótól. Évezredeket áthidaló magyarázó szakirodalom hálózta be a Metaphysicát, amelyet alaposan ismernie kell nemcsak annak, aki hivatkozik Aristotelésre, hanem annak is, aki állást akar foglalni az arisztotelizmus sok ma is időszerű kérdésében. Különösen hangsúlyoznom kell ez ma, amikor elbizonytalanodott filozófiai gyakorlatunknak elsősorban azt kell fölismernie: mik voltak korábban az elvont gondolkodás kibontakozásának történeti tényei.
Ferge Gábor munkájának első kötete, az új kétnyelvű Metaphysica, a két mértékadó ókori görög kritikai kiadás összehasonlító feldolgozásából indul ki: előbb lefordítja az alapul vett szöveget, majd a kommentárban megtárgyalja a különböző szövegvariánsokat. Kitér az egymástól eltérő szövegrészek jelentéseinek árnyalati különbségeire is. Fordításban idézi az angol, német, olasz, francia vagy latin szakirodalomban számon tartott szerzők Metaphysicával kapcsolatos reflexióit, részletesebben magyarázva ezeket, mint általában a tárggyal kapcsolatos monográfiák.

Budapesten személyesen átvehető, vagy előre utalás után postázom (MPL automatába 2 kg-ig 1425,- ft, postán maradó 2265,- ft, házhoz kézbesítés 2915,- ft)

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 150587198

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn