Alberto Moravia: A megalkuvó

770

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Próza

Borító:
Kartonált
Nyelv:
Magyar

Leírás

Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1983
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 351 oldal
Sorozatcím: Európa Zsebkönyvek
Tökéletes állapotú könyv.
Újpesten személyesen átvehető, vagy előre utalás után postázom, de bármit megbeszélhetünk.

Egy tartalmas kapcsolatok híján nevelkedő, rossz ösztönei rabságába kerülő gyermek felnőtté érését rajzolja meg Moravia. Csakhogy a regény hőse, Marcello, olyan korban él, amikor a kártékony hajlamok az intézményekben, hivatalokban szinte korlátlan lehetőséget kapnak, veszedelmesen felerősödnek. A fasiszta Olaszországban szánandó gyerek-hősünk gátlástalan dúvaddá züllik. S miközben Moravia szenvtelen pontossággal boncolja Marcellót, közegét: a két világháború közti olasz társadalmat is átvilágítja. Így válhat ennek a kisiklott sorsnak a rajza egy sötét korról mondott kemény ítéletté.

A megalkuvó főhőse, Marcello a két világháború között nő fel. Degenerált családból származik, melankóliáját és szadizmusra való hajlandóságát apjától örökölte. Ilyen hajlamokkal hová is vezethetne útja, ha nem a fasiszta pártba?
Moravia Marcello alakjában minden fasiszta közös vonását mutatja meg: a mások leigázására való törekvést, de ennek a figurának egyéni vonásai is vannak. Kora ifjúságából tisztában van azzal, hogy abnormis, hogy más, rosszabb, mint a többiek, és ezért minden igyekezete arra irányul, hogy normálisnak tűnjék, teljesen beleolvadjon az akkori társadalomba: tisztviselő lesz, tagja a fasiszta pártnak és férje egy jelentéktelen kispolgári nőnek. De buzgalma egyre messzebb sodorja: a rendőrség szolgálatába áll, és vállalkozik arra, hogy Párizsba menekült volt professzorát elteszi láb alól. Erre a feladatra annál is alkalmasabb, mert már kamaszkorából egy kiderítetlenül maradt gyilkosság nyomja a lelkiismeretét. Franciaországban a legkülönbözőbb kalandok sora várja; ráadásul ez a küldetés egyben a nászútja is.

Hirdetés azonosító: 149578694

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 4 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn