A színház világtörténete 1-2

2 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű
Típus:
Egyéb

Leírás

Staud Géza (szerk.) Székely György (szerk.)

A színház világtörténete I-II.
Kiadás: Gondolat, Budapest, 1987

ISBN: 9632816838

Oldalak száma: 1356

Rövid leírás

A színjátszás minden nép kultúrájának szerves része a társadalmi alakulás legalacsonyabb szintjén éppen úgy, mint a civilizáció legfejlettebb fokán. Ugyanakkor valamennyi művészet közül a színház tükrözi talán legérzékletesebben egy nép és egy kor politikai, társadalmi, gazdasági és művészi törekvéseit, vagy - Shakespeare szavaival -: a színház mutatja fel magának az időnek, a század testének tulajdon alakját és lenyomatát. S mindezt azáltal tudja megtenni, hogy magába olvasztja az irodalom, a képzőművészet, a zene, a tánc, a szokás, a divat kortársi anyagát, s belőle építi fel a maga változó-mulandó művészetét.

_A színház világtörténete_ című kétkötetes munka először kísérelte meg magyar nyelven - s az egész szakirodalomban - a színművészet fejlődésének a földkerekségre kiterjedő összefoglalását a kezdetektől napjainkig olyan formában, hogy ne csak a szakemberek, hanem minden érdeklődő számára megközelíthető és érthető legyen. A könyv tagolása lehetővé teszi, hogy az olvasó egy-egy korszak - s ezen belül egy-egy nemzet - színjátszását önálló fejezetben is tanulmányozhassa.

Közel másfél évtized telt el a mű első kiadása óta. E viszonylag rövid időszak alatt is sokat változott a színház: új mozgalmak, stílusok, rendezői és színjátszási módszerek, színpadtechnikai megoldások keletkeztek, kiegészítve, módosítva vagy kiszorítva a régieket, új színészi, rendezői, drámaírói nemzedék lépett színre. A változások elsősorban Európa nagyobb nyelvterületein - a két Németországban, Franciaországban, Angliában, a Szovjetunióban -, valamint az Egyesült Államokban számottevőek, de a kisebb, elsősorban a velünk szomszédos országok színháztörténetében mutatkozó változásokról is számot ad az új kiadás.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 148908218

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 5 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn