A nyomtatott grafika története és technikái (Szenteczki Csaba)

25 000

Ft

Feladás dátuma:

szept 20., 19:18

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Művészet

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Szenteczki Csaba: A nyomtatott grafika története és technikái

Műszaki Könyvkiadó, 2003
Fűzött keménytáblás kötésben, kiadói borítóban
302 oldal
ISBN: 9631629031
Új állapotú

Előszó

...Ez a könyv is, miközben bevezet az európai sokszorosító grafika öt évszázados csodálatos és izgalmas történetébe, mindvégig hű marad kitűzött céljához: a megszerzett szakmai tudás átadásához.
A mű mindazokat a technikákat ismerteti, amelyek alapja, hordozója egy kínai találmány, a papír.
Négy nagy kérdést vet föl a könyv: ki, mire, mivel, hogyan alkotott?
Válaszként kiváló műalkotások bemutatásán keresztül a szerző bevezet minket a magasnyomtatás, a mélynyomtatás, a síknyomtatás, a szitanyomtatás rejtelmeibe. A nyomtatott vonal társadalmi igényt szolgál: az egyedi, egy példányban létező művet nyomat formájában eljuttatja az emberekhez, és mivel több példányban létezik, az esztétikai érték mellett az információ átadását is szolgálja - gondoljunk akár a középkori játékkártyákra, akár a Képes Bibliára vagy a Biblia Pauperumra. A nyomtatott grafika csak a XVI. század vége felé vált el igazán a kézművességtől, a derekas céhes ipartól - olyan nevek fémjelzik e művészi szándékot, mint pl. Dürer, Rembrandt -, azonban mindmáig kísérti a nyomtatott grafika műfaját a reproduktív jelleg.

A nyomtatott grafika művelőinek a könyv több olyan, eddig kevéssé ismert szakmai titokról lebbenti fel a fátylat, amelyek évszázadok alatt alakultak ki, és szálltak mesterról tanítványra. Az igen komoly kivitelű, rengeteg színes képpel illusztrált könyv művészeti album jellegével, művészet- és kultúrtörténeti megközelítése révén érdekes és izgalmas információkkal szolgál a téma iránt érdeklődő, műértő, műgyűjtő olvasók számára is.

Szenteczki könyve egyrészt kultúrtörténeti aspektusból szemlélve részletesen megismerteti az olvasót a nyomtatott grafika történetének több évszázadon keresztül vezető útjával, másrészt részletesen leírja a különböző nyomtatott grafikatechnikai eljárásokat. A komoly szakmai tudást képviselő írásmű rendszerező ismereteket nyújt a nyomtatott grafika művelőinek, a témával foglalkozó szakembereknek, továbbá mindazoknak a jövendő képzőművészeknek, művészettörténészeknek, akik csak most tanulják leendő hivatásukat. A szerző olyan "szakmai titkokat" is bemutat, melyek évszázadok alatt alakultak ki, és szálltak mesterről tanítványra, így az adott művészeti terület továbbéléséhez nélkülözhetetlenek.

Budapesten személyesen átvehető, vagy előre utalás után postázom (MPL automatába 2 kg-ig 1425,- ft, postán maradó 2265,- ft, házhoz kézbesítés 2915,- ft)

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 150379575

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 2 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn