Cím:
Kategória:
Feladás dátuma:
több, mint egy hónapjaÚj, olvasatlan példány. Fekete-fehár ábrákkal és fényképekkel illusztrált. Személyes átvétel Budapesten vagy csomagküldés.
Kiadás éve: 2008.
Terjedelem: 832 oldal.
Ismertető
Csáky Sándor szakács és szakíró volt. A szakmát 14 évesen kezdte tanulni. Először mint konyhafőnök működött az újtátrafüredi Dr. Szontagh-Palace Szanatóriumban. Munkásságának elismeréseként számos aranyérmet kapott: 1910-ben az Első Magyar Szakácsművészeti és Rokonipari Kiállításon, 1912-ben Bécsben, valamint a The Universal Cookery Food Association által szervezett rendezvényen nyert aranyérmet. Megírta a 800 oldalas Huszadik század szakácsművészete c. nagysikerű munkáját (első kiadása 1929-ben jelent meg saját költségén, munkásságának 25. éves jubileuma tiszteletére). Könyvében rövid történeti áttekintés után felvonultatja a 20. században ismert és kedvelt ételfajtáknak gazdag tárházát a hidegkonyha repertoárjától a különféle édességekig. Beavatja az olvasót a terítés és a felszolgálás rejtelmeibe, a divatos amerikai italok készítési módjába. Szanatóriumi tevékenysége jogosítja fel arra, hogy összefoglalja a diétás konyha legfontosabb szabályait és felvonultassa a kímélő ételek gazdag választékát. Könyve értékét az is emeli, hogy a forrásmunkák megjelölése mellett receptjeit nevesíti, nem felejtkezik el kitűnő kortársairól, szakmai segítőiről, kollégáiról sem.