A druidák ligetében - Ross Nichols druidatanai (Philip Carr-Gomm)

3 600

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Történelem

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Philip Carr-Gomm: A druidák ligetében - Ross Nichols druidatanai

Szerkesztő: Békési József
Fordító: Tamás Gábor

Gold Book, 2002
270 oldal + 8 képtábla
ISBN: 963-425-042-4

Fülszöveg

A Druidák ligetében a nyugati pogányság egyik eredeti gondolkodójának munkásságával foglalkozó mű. Ross Nichols a Bárdok, Látnokok és Druidák Rendjének főnöke volt 1975-ben bekövetkezett haláláig. Szenvedélyesen hitt a mítosz, a költészet, a szertartások és a dráma erejében, a világ vallásos rendszereinek kölcsönös összekapcsolódásában.
Ross Nichols munkásságának lenyűgöző és széles körű válogatásában olyan írások találhatók, amelyek témája a szertartások, ünnepek, a mitológia, a jelképek, templomi építészet és régészet, valamint a druidahit és más ősi bölcseleti hagyományok közti kapcsolatok. A druidizmus és a kelta szellemiség iránt érdeklődők elengedhetetlen forrásmunkája.

Ez a könyv válogatást tartalmaz Ross munkásságából: teljes gyűjteményes kiadásuk több kötetre rúgna. Az első részbe olyan tanulmányokat válogattam össze, amelyek bemutatják Ross druidahittel kapcsolatos munkásságát, a tudományos igényű fejtegetéstől az ihletett prózáig és költeményekig. A második részben lévő szövegek az ezotéria terén kifejtett tevékenységét példázzák, a harmadik rész tanulmányai pedig kifejezetten a kereszténységgel foglalkoznak. Mint az első két, kereszténységgel foglalkozó munkából kitűnik, a kérdést - szellemi szegénysége, társadalmi filozófiája, gyakorlati tanai hiánya miatt - nagyon problematikusnak vélte, ugyanakkor mélységes személyes érintettséggel fogalmaz, s egészen élete végéig rendszeresen eljárt az anglikán szertartásokra. A negyedik részben a mitológiáról, Ross legnagyobb szerelméről szóló írások kaptak helyet, mivel a téma tanulmányozása és kifejtése során egyszerre alkalmazhatta a történész, a költő és a misztikus megközelítési szempontjait.

Budapesten személyesen átvehető, vagy előre utalás után postázom (MPL automatába 2 kg-ig 1425,- ft, postán maradó 2265,- ft, házhoz kézbesítés 2915,- ft)

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 149867778

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 5 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn