Mandics György: Temesvári Golgota 1-2-3

2 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Történelmi

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Szép, újszerű állapotban lévő példányok.
Kiadás: 1991, Interart-Püski-Szépirodalmi Kiadók
puhafedeles
984 oldal
A három kötet együtt kétezer forint.

1989 decemberének viharos tíz napja világhírűvé tette Temesvárt. Ez volt az első élőadásban közvetített forradalom. Milliók hihették joggal, hogy megismerhették e forradalmat. Valójában a látottak és a teljes igazság közt igen nagy a különbség. Ez a mű egyszerre kíván emléket állítani a hősöknek, és titkokba beavatni az olvasót. Mi is történt Temesvárott? Hogyan lett e város "fekete lyuk" a vörös dinasztiának? Miért lett a karácsonyi béke húsvétra ácsszekercék csattogásától hangos, miféle út vezetett a szeretet forradalmától a marosvásárhelyi pogromig? Mit rejthet még magában a jövő? Ezekre keres választ ez a történelmi regény - a jelenből.
Történelmi regényt általában úgy szoktak írni, hogy előbb jönnek a szemtanúk visszaemlékezései, a kordokumentumok vaskos gyűjteményei, majd a történészek tanulmányai, a monográfiák, végül a nagy összefoglaló szintézisek. Ezután jelenik meg az író, akinek megtetszik a történelem valamelyik szelete, ezt érdekesnek, a ma számára sokatmondó jelentőségűnek véli - és megírja művét.
Ez a könyv nem ilyen. A döntő fontosságú dokumentumok évtizedekig lapulhatnak irattárak mélyén. Csakhogy az ember élete sajnos véges és így az írónak nincs semmi biztosítéka arra, hogy meg fogja élni ama bizonytalan távoli kort. Annyiszor kellett már elharapnia a nyelvét féligazságokat mondva, hogy elhatározta, addig mondja az általa ismert igazat és az igazságot, amíg lehet. Ezen kísérlet eredményét tartja kezében az olvasó. Bonyolult, gyötrő és fájó? Amilyen az igazság. Amilyen az élet.

és ide, a Jófogásra is lehet írni
Kérem, nézzen szét további árucikkeim között, hátha talál érdeklődésének megfelelő terméket. Több termék együttes megrendelésével postaköltség spórolható.
Személyes átvétel Ózdon lehetséges, vagy előre utalást követően postázom, a mindenkori postai díjszabás alapján. Ez esetben a postaköltség a vevőt terheli.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 148895835

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 14 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn