A világ leghíresebb ereklyéi - új állapotú

490

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Történelmi

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Tökéletes, újszerű állapotban lévő példány.
Kiadás: 2004, Jövővilág Alapítvány
puhafedeles, 186 oldal
fekete-fehér képekkel illusztrálva

Minél messzebbre megyünk vissza a múltunkba, annál nehezebb igazolni egy-egy történelmi esemény hitelességét. Éppen ezért rendkívüli jelentőségűek a tárgyi bizonyítékok és ebből fakadóan rendkívüli értékűek is egyben. Eldönthetik egy régi legendáról, hogy igaz vagy sem, megoldhatnak történelmi talányokat, pontot tehetnek különböző nézetek közti viták végére. Elengedhetetlenül fontosak ahhoz, hogy általuk megismerhessük múltunkat. S e fontos tárgyak közül a legbecsesebbekből válhatnak ereklyék.
A tudomány már a XX. század elején is elég pontos módszerekkel rendelkezett, amelyekkel többé-kevésbé hibátlanul megkülönböztethették a kegyes célú vagy egyéb hamisítványt a tudomány érdeklődésére számot tartó eredetiktől.
Napjainkig ez a megkülönböztetés még könnyebb, mert a régészeti munka módszerei jóval pontosabbakká és tökéletesebbekké váltak.
Hamis régészeti leletek ennek ellenére még napjainkban is szép számmal tűnnek fel a világ minden pontján. Sokan úgy érzik, a csalás kockázatát is vállalniuk kell, hogy bizonyítsák elméletük helyességét. Ne felejdük, egy ilyen hír hetekig szerepel a világlapok címoldalán, és óriási tekintélyt kölcsönöz a szenzációs történelmi lelet bemutatójának.
Jelen kötetünkben a legnagyobb érdeklődésre számot tartó ereklyéket vizsgáljuk meg, melyek eredetiségében (és néha a létezésükben) számosan kételkednek ugyan, de több milliárdnyian hisznek bennük. S e relikviák esetében úgy tűnik, a hit jóval fontosabb, mint a tudomány. Ezt az elvet szem előtt tartva mutatják be az itt következő szent tárgyakat, ám a realitás védelmében a hamisításokkal kapcsolatos fenti sorainkat sem hagyhattuk el. Ítéletet mondani felettük azonban nem tisztünk, hiszen a kérdésben mindenkinek saját hitére kell támaszkodnia.

és ide, a Jófogásra is lehet írni
Kérem, nézzen szét további árucikkeim között, hátha talál érdeklődésének megfelelő terméket. Több termék együttes megrendelésével postaköltség spórolható.
Személyes átvétel Ózdon lehetséges, vagy előre utalást követően postázom, a mindenkori postai díjszabás alapján. Ez esetben a postaköltség a vevőt terheli. A legolcsóbb postaköltség jelenleg 725 forint

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 149771270

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 19 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn