Cím:
Kategória:
Feladás dátuma:
tegnap, 12:18Videó:
A Tupperware rizsfőző edény használata rendkívül gyors és egyszerű. Ezen kívül időt és energiát takaríthatunk meg azzal, hogy ugyanabban az edényben főzzük, tálaljuk és tároljuk a rizst.
A dupla fedél két részből áll, mégpedig van egy belső, homorú kialakítású gőz és hab elvágó zsiliptető és erre illeszkedik rá a füles, fánk alakú lezáró tető. A használati utasításban meghatározott folyadék mennyiség betartása esetén kizárt a folyadék kifolyása, kifutása, mert a természetes habzás a felső fedél fánk alakú bemélyedésében lecsapódik, összegyűlik, és visszafolyik a zsiliptetőbe, ahonnan visszafolyik a nedvesség az ételhez.
Készíthetünk benne különféle rizseket (barna, jázmin, Basmati rizs és sushi rizst) zöldséges rizst, piláfot, bulgurt, kölest, kuszkuszt vagy árpagyöngyöt is.
Elkészítés folyamata 300 ml rizshez (kb. 4 fő részére):
Helyezzük a rizst az edény alsó részébe és öntsünk hozzá 1,5-2-szer több hideg vizet (300 ml rizshez kb. 500-600 ml szükséges).
Nagyon fontos, hogy az edényen jelzett maximális szintet ne lépjük át, mert kiforrhat a folyadék.
Sózás esetén 2-4 perccel tovább kell főzni a rizst.
Tegyük rá a tetőket az edényre és ellenőrizzük, hogy a felső tető füleit kellőképpen lezártuk-e.
Mikrohullámú sütőben 600 W-on 10-15 percig főzzük. 800 W-on 8-12 perc.
Ha elkészült pár percig még ne vegyük le a tetőt az edényről, hogy a gőz végezhesse a dolgát.
Ezután nyissuk ki az edényt és óvatosan, hogy ne sértsük fel az edényt, vegyük ki a rizst.
Ízesíteni, fűszerezni ez után tudjuk.
Mérete: 22,6 x 26,88 x 15,54 cm / 3 L