Cím:
Kategória:
Feladás dátuma:
okt 29., 08:05Videó:
A Tejhabosító segítségével meleg, illetve hűtőhideg tejből pillanatok alatt tejhabot készíthetünk.
A habosító kanál apró réseinek köszönhetően néhány fel-le irányú mozdulat után kész a tejhab, amelyet szintén a kanál segítségével egyszerűen rámerhetünk a kávénkra, kapucinónkra, kakaónkra stb.
Pillanatok alatt készíthetünk habos tejet, illetve kakaót!
De egyszerre is elkészíthetjük benne a habos kakaót, kapucsínót. Gyors egyszerű használat. A kávézás kényeztető kelléke.
Használata: Öntsünk forró tejet a Tejhabosítóba a jelölésig, majd tegyük a habosító kanalat a kancsóba, és rakjuk rá a fedelet úgy, hogy a kifolyónyílás zárt állásban legyen!
Tartsuk a fedelet lenyomva, és a habosító kanalat felváltva nyomjuk le és húzzuk fel, max. 40 másodpercig. Várjunk egy kicsit, hogy a tej sűrűsödjön, majd a habosító kanállal merjük a csészékbe a finom tejhabot.
Ha Caffe latte-t (tejeskávét) szeretnénk készíteni, akkor 1/3 rész eszpresszóra, 2/3 rész gőzölt tejre lesz szükségünk, melynek tetejére csurgatjuk a krémes tejhabot. Ebben az esetben a tej összekeveredik a kávéval, és kellemes bézs színt kap.
Ha Latte macchiato-t (foltos tejet) szeretnénk, akkor a felhabosított tejet töltsük egy magas falú üvegpohárba, az eszpresszót pedig lassan, kanál segítségével csorgassuk a habos tejbe. Így alakulnak ki majd a szépen elkülönülő rétegek.
Hogy a gyerekek se maradjanak ki ebből az élményből, készítsünk nekik kakaót vagy forró csokit finom tejhabbal!
Méret: 500 ml/ 14 x 9,1 x 17,7 cm