Cím:
Kategória:
Feladás dátuma:
júl 3., 08:00Videó:
Ezzel az egyedülálló nyújtóval pillanatok alatt nyújthatunk különböző vastagságú tésztákat.
Főbb jellemzői:
A Kombinyújtó nagy, 33,2 cm nyújtási felületével kis és nagy tésztákat egyaránt lehet nyújtani.
A nyújtó könnyű, de egyben stabil is egyszerre, nyújtás közben nem deformálódik el.
Higiénikus, könnyű tisztítani és mosogatógépben is mosogatható.
A Kombinyújtót vízzel lehet megtölteni. A nyújtani kívánt tészta típusától függően meleg vagy hideg vizet lehet bele tenni.
Forró csapvízzel (nem forralt víz) töltsük a nyújtót élesztős tészták nyújtása esetén
Szoba-hőmérsékletű vízzel töltsük meg a nyújtót, így nehezebb lesz és könnyebben tudunk vele nyújtani.
Töltsük meg vízzel és fagyasszuk le, így a zsíros tészta is könnyebben kezelhető lesz.
A nyújtót 1,4 L vízzel lehet megtölteni. Ha a beletöltött vizet le akarjuk fagyasztani, akkor 1,2 L a maximum, amit bele lehet tölteni, mert a fagyasztás során a megnövekedik a térfogata. Az űrtartalmak a nyélen piktogrammal jelezve vannak.
A nyélen található csavaros tető cseppmentesen zár, így folyadékkal tölthető meg.
A nyél végén látható, hogy melyik oldalról lehet feltölteni
Könnyen feltölthető a nagy méretű nyíláson keresztül.
A két nyél azonos méretű és levehető.
A kívánt tésztavastagságot a nyújtó végére bajonett zárral kapcsolódó kiszúrók segítségével lehet szabályozni. A kiszúrók használata nélkül tetszőleges vastagságú tésztát tudunk nyújtani
Ha csak a kisebb sütikiszúrót tesszük rá a nyújtóra, akkor 3 mm vastagságú tésztát tudunk nyújtani.
Ha mindkét sütikiszúrót rátesszük a nyújtóra, akkor 6 mm vastagságú tésztát tudunk nyújtani.
A sütikiszúrókkal nem csak a tészta vastagságát lehet szabályozni, hanem különböző formájú sütemények is készíthetőek.
A sütikiszúrókon jelölve van a vastagság értéke (3 vagy 6 mm) így könnyen be lehet azonosítani.
Mielőtt felhelyezzük a nyújtóra, tegyük össze a sütikiszúrókat, kívül a 3 mm-es, belül a 6 mm-es legyen, utána pattintsuk rá a nyújtóra.